• Πολιτική

    Alert από την αμερικανική πρεσβεία προς τους πολίτες της: Αναθεωρήστε τα σχέδιά σας για την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Δακρυγόνα και αστυνομικοί στο Σύνταγμα


    Προειδοποίηση για τα προβλήματα που ενδέχεται να υπάρξουν σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας λόγω προβλημάτων στις μετακινήσεις και διαδηλώσεων, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία, καλώντας μάλιστα τους Αμερικανούς να αναθεωρήσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για την Ελλάδα.

    Στο alert που εξέδωσαν οι Αμερικανοί ενόψει των συλλαλητηρίων της 3ης Μαρτίου, επισημαίνεται πως η Hellenic Train έχει αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη την 1η Μαρτίου και ότι αναμένονται απεργίες και διαδηλώσεις σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

    Επισημαίνει επίσης ότι σε κάποια συλλαλητήρια σημειώθηκαν επεισόδια, όπως και καταστροφές περιουσίας, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο χρήσης δακρυγόνων και συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία.

    Για τους λόγους αυτούς, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις περιοχές όπου έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις και να κινούνται με μεγαλύτερη προσοχή στις περιοχές κοντά σε πανεπιστήμια, στα γραφεία της Hellenic Train, αλλά και στις περιοχές όπου συνήθως γίνονται πορείες διαμαρτυρίας.

    Συστήνεται επίσης να παρακολουθούν τον ιστότοπο www.apergia.gr, καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για απεργίες και διαδηλώσεις που μπορεί να ανακοινωθούν τελευταία στιγμή, αλλά και για ενημερώσεις σχετικά με τη λειτουργία του σιδηροδρόμου από τη Hellenic Train.

    Συστήνεται:

    • Να αποφεύγονται οι περιοχές όπου γίνονται οι διαδηλώσεις.
    • Να είναι προσεκτικοί αν τυχόν βρεθούν κοντά σε μεγάλες συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες.
    • Να προσέχουν τι γίνεται γύρω τους.
    • Να κρατούν χαμηλό προφίλ.
    • Να παρακολουθούν τα τοπικά media για τις εξελίξεις.
    • Να αναθεωρήσουν τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους και να έρθουν σε επικοινωνία με την ταξιδιωτική εταιρεία τους για βοήθεια.



    ΣΧΟΛΙΑ