• Ελλάδα

    Τι θα κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με τις διώξεις για τους πλειστηριασμούς;


    Εντάξει, δεν είναι και τόσο πρωτότυπο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά, λίγο-πολύ το έχουν κάνει όλες οι κυβερνήσεις. Αλλά είναι πραγματικά πρωτότυπο το ότι κάνει ακριβώς (μα ακριβώς) τα αντίθετα! Και θα μπορούσαμε να φέρουμε πολλά παραδείγματα γι’ αυτό, αλλά το πιο θεαματικό είναι αναμφίβολα το θέμα των πλειστηριασμών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάποτε πρωτοστατούσε στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών με σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, σήμερα όχι μόνο… πρωτοστατεί στους πλειστηριασμούς, αλλά μάλιστα στρέφεται και κατά αυτών που επιχειρούν να ματαιώσουν πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία της χώρας, με μία τροπολογία που προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη σε βάρος τους!

    Βέβαια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, διαμηνύοντας σε κάθε ευκαιρία ότι οι πλειστηριασμοί αυτοί αφορούν τους πλούσιους, και η “λαϊκή κατοικία” δεν κινδυνεύει να βγει στο σφυρί. Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ισορροπήσει αδέξια πάνω σε δύο βάρκες: από τη μία, να ικανοποιήσει το “αριστερό” του ακροατήριο με κινήσεις (εντυπωσιασμού συνήθως) με ιδεολογικό πρόσημο, και από την άλλη, να φανεί ως… “καλός μαθητής” στους δανειστές, με μοναδικό στόχο να μην κινδυνεύσει η σταθερότητα της κυβέρνησής του. Με το αποτέλεσμα, τελικά, να είναι για γέλια και για κλάματα…

    Και μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ κανείς να μην αμφισβητεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα, πέρα από τις μεμονωμένες διαφωνίες στελεχών του (ούτε καν ο Νίκος Φίλης, που συνεχώς εκφράζει ενστάσεις επί παντός επιστητού), όμως η συγκεκριμένη τροπολογία φαίνεται πως για πολλούς στην Κουμουνδούρου αποτελεί “κόκκινο πανί”, ειδικά για την ομάδα των “53”, οι οποίοι εμφανίζονται ενοχλημένοι από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα των πλειστηριασμών και σχεδιάζουν κείμενο-παρέμβαση στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και αναμένεται να βγουν στην επιφάνεια οι συγκρούσεις που για την ώρα παραμένουν καλά κρυμμένες.

    Και πράγματι, μπορεί να μη βλέπουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα ειρηνοδικεία να διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς, όμως είναι σίγουρο πως πολλοί θα ήθελαν κατά βάθος να βρίσκονται εκεί, στο πλευρό των παλιών τους συντρόφων της Λαϊκής Ενότητας. Και σε αυτούς η ρητορική του Αλέξη Τσίπρα περί “πλούσιων μπαταξήδων” και περί υπερασπιστών τους που θα έπρεπε να “ντρέπονται” ηχεί πολύ άσχημα στα αυτιά τους. Ο Νίκος Φίλης, μάλιστα, δε δίστασε να πάει κόντρα στην κυβερνητική γραμμή και να πει ευθέως στη Βουλή ότι “θα βγουν στο σφυρί σπίτια φτωχών ανθρώπων”.

    Βέβαια, η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι αυτές οι εσωτερικές αντιδράσεις συνήθως εξουδετερώνονται “αναίμακτα” και μένουν στα “πυροτεχνήματα” που δεν απειλούν τη σταθερότητα της κυβέρνησης…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εμβόλιμη πληρωμή 15.000 νέων συντάξεων στις 28 Δεκεμβρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα κριτήρια για το ειδικό κοινωνικό μέρισμα νησιών του Αιγαίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλέξης Τσίπρας: Πρόβλημα η υψηλή φορολόγηση



    ΣΧΟΛΙΑ