• Κοινωνία

    Τι απαντά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την 53χρονη καθαρίστρια

    • NewsRoom
    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας, η οποία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης, επισημαίνεται ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί, στα πλαίσια της νομιμότητας, με την καταδικαστική απόφαση εξήντλησαν τα όρια της επιείκειας και επέβαλαν την κατώτατη προβλεπόμενη ποινή».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

    «Με αφορμή πρόσφατη απόφαση ποινικού δικαστηρίου, το οποίο επέβαλε σε καταδικασθείσα για παράβαση του νόμου περί Καταχραστών του Δημοσίου (ν. 1608/1950) ποινή καθείρξεως δέκα (10) ετών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζει ότι ο σεβασμός στο Σύνταγμα και την εφαρμογή των Νόμων που θεσπίζονται από τη νομοθετική εξουσία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

    Ο ανωτέρω νόμος-κατάλοιπο μιας άλλης εποχής-με έντονες κατά καιρούς επικρίσεις από θεωρητικούς και εφαρμοστές του δικαίου, απειλεί στη διακεκριμένη του μορφή, όπως στην κριθείσα περίπτωση, ποινή ισόβιας κάθειρξης και σε περίπτωση αναγνώρισης ελαφρυντικών περιστάσεων, ποινή κάθειρξης, τουλάχιστον, δέκα (10) ετών.

    Οι δικαστικοί λειτουργοί, στα πλαίσια της νομιμότητας, με την καταδικαστική απόφαση εξήντλησαν τα όρια της επιείκειας και επέβαλαν την κατώτατη προβλεπόμενη ποινή.
    Κατά συνέπεια, η έκφραση υπονοιών κατά των εφαρμοστών του δικαίου από οποιονδήποτε είναι πρόδηλα εσφαλμένη και δυσχεραίνει τον επιστημονικό διάλογο για νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, όταν αυτές είναι αναγκαίες.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Για προφανή αναντιστοιχία του αδικήματος και της ποινής της καθαρίστριας κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την ερχόμενη Τετάρτη θα εκδικαστεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της καθαρίστριας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο παρέμβαση: H καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο μπήκε 10 χρόνια μέσα. Οι επιχειρηματίες που πλαστογραφούν τα κέρδη τους, πόσα;



    ΣΧΟΛΙΑ