• Πολιτική

    Θεοδωρικάκος: Η πορεία της χώρας δίνει κουράγιο στους Έλληνες – Με την οικογένεια στο σπίτι το Πάσχα

    • NewsRoom

    Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Εσωτερικών


    Οι Έλληνες βλέπουν τι γίνεται στις άλλες χώρες και παίρνουν κουράγιο να συνεχίσουν την τήρηση των μέτρων, είπε ο υπουργός

    Για τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ενόψει του Πάσχα, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό των Ρομά στην Λάρισα, όπου παρουσιάστηκαν 20 κρούσματα, μίλησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε σύνδεση που είχε με την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα»

    Σε ό,τι αφορά στον οικισμό των Ρομά στην Λάρισα, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα μετά την εμφάνιση 20 κρουσμάτων, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο της πόλης, αλλά και τον περιφερειάρχη.

    Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν πολύ αυστηρά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση της Ελλάδας στις τωρινές ημέρες, της πανδημίας, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι, όταν οι Έλληνες βλέπουν τι γίνεται στις άλλες χώρες, παίρνουν κουράγιο και συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα.

    Θέλησε, παράλληλα, να δώσει ελπίδα, τονίζοντας ότι το φετινό Πάσχα θα είναι το μοναδικό που θα περάσει κατά αυτό τον τρόπο.

    Τέλος, αναφερόμενος στην φετινή Κυριακή του Πάσχα, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να μην υπάρξει συγχρωτισμός, υπογραμμίζοντας ότι εκείνη την ημέρα πρέπει να είναι στο σπίτι μόνο η οικογένεια.



    ΣΧΟΛΙΑ