• Πολιτική

    Στο Πεντάγωνο ο Τζέφρι Πάιατ – Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΓΕΕΘΑ για τους Έλληνες στρατιωτικούς

    • NewsRoom


    Στο Πεντάγωνο συναντήθηκαν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ώστε να συζητήσουν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

    Ο Αμερικανός πρέσβης δεν είδε τον Πάνο Καμμένο και την υπόλοιπη ελληνική πολιτική ηγεσία αλλά τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης και το πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ. Πάντως, ο Αμερικανός πρέσβης είναι το πρόσωπο που προκάλεσε αίσθηση με την έκφραση ανησυχίας για πιθανό «ατύχημα» στο Αιγαίο.

    Ο κ.Αποστολάκης μεταφέρε το κλίμα και τις τουρκικές διαθέσεις έτσι όπως είχε την ευκαιρία να τις διαπιστώσει από τις άκαρπες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε  με τον Τούρκο ομόλογό του, στρατηγό Ακάρ.

    Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθείται και η κίνηση του αμερικανικού στόλου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο που θα φρουρεί το γεωτρύπανο της Exxon αποτελώντας την ουσιαστική απάντηση των Αμερικανών στις Τουρκικές απειλές.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας για Τουρκία: Αν εκμεταλλευθεί το περιστατικό με τους Έλληνες στρατιώτες, θα αποβεί εις βάρος της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Τα έστησαν όλα οι Τούρκοι στον Έβρο, μπορεί να τους κρατήσουν και μήνες στη φυλακή»



    ΣΧΟΛΙΑ