• Πολιτική

    Τζέφρι Πάιατ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε τις προσδοκίες»

    Τζέφρι Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα


    Με θερμά λόγια στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της νέας κυβέρνησης και προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό αναφέρθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ από το βήμα του 4ου Export USA Forum, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπέρασε τις προσδοκίες τις πρώτες 120 ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Πάιατ σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση έκανε σημαντική δουλειά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και στη μείωση της γραφειοκρατίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προώθησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης -το οποίο συνεχάρη- αλλά και στην πρόοδο για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. «Η Ελλάδα άλλαξε πολύ τους τελευταίους τέσσερις μήνες», σημείωσε χαρακτηριστικά σε μια αποστροφή του λόγου του, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της χώρας μας να οικοδομήσει ένα φιλικότερο στις επενδύσεις περιβάλλον».

    Ο Αμερικανός Πρέσβης, αφού στάθηκε στην ραγδαία ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και υπογράμμισε τη σταθερή βούληση των ΗΠΑ να στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην αμερικάνικη αγορά, επισημαίνοντας πως υπάρχουν μια σειρά από ελληνικά προϊόντα που έχουν σημαντικά περιθώρια να αναπτυχθούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού από τον χώρο των τροφίμων, όπως το κρασί και το ελαιόλαδο (μετά και την επιβολή δασμών στο ισπανικό και ιταλικό ελαιόλαδο), και όχι μόνο.

    Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε παραδείγματα ελληνικών εταιρειών που ξεχωρίζουν στην αμερικάνικη αγορά. Κλείνοντας σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την χώρα μας ως ένα σημαντικό οικονομικό εταίρο, εξήρε τις προοπτικές που έχει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης ως ενεργειακό και μεταφορικό κέντρο και μετέφερε την πρόθεση και άλλων αμερικανικών επιχειρήσεων μετά την Pfizer και την Cisco να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ