• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τσίπρας για Τουρκία: Αν εκμεταλλευθεί το περιστατικό με τους Έλληνες στρατιώτες, θα αποβεί εις βάρος της

    • NewsRoom
    Τσίπρας


    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, είχε ο Αλέξης Τσίπρας για την τύχη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τη μεσολάβηση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης με την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών. Κατά την τηλεφωνική, ο Αλέξης Τσίπρας τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια αλλά και για την τουρκική παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

    Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το συμβάν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Γκουτιέρες να μεταφέρει μήνυμα στην τουρκική πλευρά για την ανάγκη για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης, με την απελευθέρωση και επιστροφή των στρατιωτικών στην Ελλάδα.

    Νωρίτερα, κατά τη  σημερινή συνεδρίαση του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της».

    Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: “Είμαστε διαθέσιμοι να παράσχουμε οποιασδήποτε μορφής νομική συνδρομή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς”

    Την ίδια ώρα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με σημερινή απόφαση του προεδρείου του δηλώνει την διαθεσιμότητά του, μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία πάντοτε με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, εφόσον του ζητηθεί, να παράσχει οποιασδήποτε μορφής νομική συνδρομή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.
    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. απέστειλε προς τούτο σχετική επιστολή στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Παππάς: Μίλησε για Novartis, οικονομική ανάπτυξη και τηλεοπτικές άδειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» Πάγκαλου: Γκρίζα ζώνη ήταν πάντα τα Ίμια



    ΣΧΟΛΙΑ