• Πολιτική

    Στην Τουρκία ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας για συνομιλίες με τον ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ


    Στην Άγκυρα θα βρεθεί ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Λορέντζο Γκουερίνι, για να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, σχετικά με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Λιβύη.

    Οι Γκουερίνι και Ακάρ θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και άλλα περιφερειακά ζητήματα, καθώς και τη διμερή συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Η επίσκεψή του θα πραγματοποιηθεί δύο εβδομάδες μετά το ταξίδι του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, στην Άγκυρα, όπου είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Η Ιταλία και η Τουρκία υποστηρίζουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, με επικεφαλής τον Φαγέζ αλ-Σάρατζ, την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της παρέχει αφειδώς υποστήριξη σε στρατιωτικό επίπεδο, με άρματα, οπλισμό και έμψυχο δυναμικό από Τουρκία, Συρία και Υεμένη.

    Ο Ακάρ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Γκιουλέρ, βρισκόταν στη Λιβύη το Σαββατοκύριακο και πραγματοποίησαν συνομιλίες με αξιωματούχους της GNA σχετικά με την πορεία της ένοπλης σύγκρουσης με τις δυνάμεις του στρατιωτικού διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ.



    ΣΧΟΛΙΑ