• Πολιτική

    Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής Καλογρίτσας και Παππάς – Μαζί τους και οι υπόλοιποι υπερθεματιστές

    • NewsRoom


    Η Νέα Δημοκρατία το ζητούσε μετ’ επιτάσεως, οι εξελίξεις το κατέστησαν αναγκαίο και τελικά παρά την αρχική άρνηση της προέδρου Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και οι άλλοι τρεις υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, Αλαφούζος, Κυριακού και Μαρινάκης, θα εμφανιστούν ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής.

    Οι τέσσερις θα προσέλθουν στην Επιτροπή καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν επίκληση ειδικού άρθρου του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με τον οποίο αν ζητηθεί η κλήτευση προσώπων από τα δύο πέμπτα των μελών της επιτροπής τότε είναι υποχρεωτικό να προσέλθουν ενώπιόν της.

    Η όλη διαδικασία θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής -με ένα μήνα διαφορά μεταξύ τους- στις οποίες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ερωτήσεις μόνο η πρόεδρος της Επιτροπής και τρεις ακόμη βουλευτές της αντιπολίτευσης.

    Νωρίτερα η κ. Χριστοδουλοπούλου, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την άρνησή της επί του αιτήματος της ΝΔ, υποστήριξε πως για την υπόθεση θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη και πως η Επιτροπή είναι αναρμόδια για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών.

    Κατηγόρησε μάλιστα, την αξιωματική αντιπολίτευση για έλλειψη ψυχραιμίας και απόπειρα επηρεασμού της Δικαιοσύνης. «Αν ισχύουν αυτά που διαρρέονται στον Τύπο, το ΣτΕ θα κάνει τη δουλειά του», ανέφερε εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα έδρανα της ΝΔ.

    «Γίνονται σκάνδαλα και δεν θέλετε τον έλεγχο, αρνείστε τη διαφάνεια γιατί είναι ο Καλογρίτσας, αυτή είναι η αριστερή διαπλοκή», αντέτεινε απο την πλευρά της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα και η συνεδρίαση να οδηγηθεί σε 20λεπτη διακοπή .

    ” Η ίδια η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι δεν έκανε τον έλεγχο όπως επέβαλε ο νόμος, αρκούμενη σε εξουσία διαθέσεως, δεν σας ενδιαφέρει που ο υπερθεματιστής δεν έχει δεκάρα τσακιστή;», διερωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης που έθεσε θέμα και για τα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, που έδωσε την εγγυητική στον κ. Καλογρίτσα.

    “Κάθε καθυστέρηση συνιστά προσβολή του πολιτεύματος” παρατήρησε απο την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και επικαλέστηκε το ειδικό άρθρο του Κανονισμού με το οποίο τελικά κατέστη εφικτή η κλήση των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/kalogritsas-gate-meta-ta-dania-tis-attikis-ke-forofigas-plirose-megala-posa/75454



    ΣΧΟΛΙΑ