• Πολιτική

    Στην Αθήνα on alert ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο


    Παρά τα όσα διακινούνται από προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται στην Αθήνα και ενημερώνεται διαρκώς για το τιτάνιο έργο που καταβάλλεται από τους άνδρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκατοντάδες εστίες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη την χώρα τα τελευταία 24ωρα.

    Δημοσιεύματα του Τύπου ήθελαν τον υπουργό Εσωτερικών να έχει φύγει από την Αθήνα, εν μέσω πυρκαγιών, και να κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές του.

    Όμως, η παραπάνω ανακριβής είδηση μόνο στον βρώμικο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει φιλοΣΥΡΙΖΑϊκά μέσα ενημέρωσης κατά της κυβέρνησης μπορεί να ενταχθεί, καθώς ο κ. Θεοδωρικάκος βρίσκεται στην Αθήνα, εργάζεται κανονικά και παρακολουθεί από το πόστο του τις εξελίξεις.

    Μάλιστα, το δημοσίευμα επικαλείται και «απολύτως εξακριβωμένη» πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο κ. Θεοδωρικάκος είναι σε διακοπές, ενώ φτάνει και στο σημείο να εγκαλέσει τον υπουργό Εσωτερικών για fake news, λέγοντας ότι ως εξπέρ της επικοινωνίας δεν θα έπρεπε να ανεβάσει στο Facebook την εν λόγω φωτογραφία που τον δείχνει στο γραφείο του, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο τη Δευτέρα 11 Αυγούστου.

    Η ανάρτηση του υπουργού τη Δευτέρα είναι η ορθότερη πρωθύστερη απάντηση στο ψευδές δημοσίευμα: «Όλη την εβδομάδα που διανύουμε το Υπουργείο Εσωτερικών είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και κινητοποίηση στα μέτρα πολιτικής προστασίας και άλλες έκτακτες καταστάσεις» αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος στο post του.

    Και πράγματι, η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των εκατοντάδων πυρκαγιών τις τελευταίες ώρες είναι ορατή σε όλους, με την Πολιτική Προστασία να παρεμβαίνει έγκαιρα και άμεσα σε όλα τα έκτακτα περιστατικά.

    Το ψευδές δημοσίευμα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος χαρακτήρισε «αδίστακτο γκαιμπελίσκο» τον ιδιοκτήτη συγκεκριμένης εφημερίδας. Σε νέα ανάρτηση αναφέρει: «Συνεχίζω τη δουλειά και σήμερα, όπως και χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ας είναι πιο προσεκτικός ο αδίστακτος γκαιμπελίσκος ιδιοκτήτης τουDocumento. Δίνουμε παντού τη μάχη σε όλα τα μέτωπα υπέρ των πολιτών!#εσωτερικων».



    ΣΧΟΛΙΑ