• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: «Μαγείρεμα» μέχρι τέλους για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια – Οι εκπλήξεις και ποιοι κατεβαίνουν πού

    • NewsRoom
    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας


    Έντονο είναι το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τον έως τώρα ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Γραμματικάκη, για τον οποίο υπάρχει έντονη φημολογία ότι τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

    Αέρα ανανέωσης θέλει να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στα ψηφοδέλτια του κόμματος και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι επαφές με τον Γιώργο Γραμματικάκη. Παράλληλα, θέσεις στα ψηφοδέλτια παίρνουν πρόσωπα εμπιστοσύνης, στενοί συνεργάτες, σε ένα ανακάτεμα των ονομάτων στις περιφέρειες, και ειδικά στις τρεις νέες που δημιουργήθηκαν από το σπάσιμο της Β’ Αθήνας.

    Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων ολοκληρώνεται πιθανόν και σήμερα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αν ισχύουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Γραμματικάκης τίθεται επικεφαλής του Επικρατείας, στις αμέσως επόμενες θέσεις θα βρεθούν η Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

    Αδιευκρίνιστο παραμένει που θα τοποθετηθεί ο Πάνος Σκουρλέτης με μεγάλη την πιθανότητα να είναι κι αυτός στο Επικρατείας, για να διευθύνει την εκλογική μάχη. Υπάρχει και η πιθανότητα καθόδου στον Βόρειο Τομέα, χωρίς αυτό να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, καθώς παρατηρείται εκεί συνωστισμός μεγάλων ονομάτων.

    Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκεί πιέσεις να μπει στο Επικρατείας, ενώ σε μη εκλόγιμη θέση μπορεί να μπουν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Μπίστης και ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος από τους «53».

    Από κει και πέρα, στην Α’ Αθήνας κατεβαίνουν ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Ράνια Σβίγκου. Στον Βόρειο Τομέα υποψήφιοι θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αν ο Πάνος Σκουρλέτης κατέβει και αυτός στον Βόρειο Τομέα θα υπάρξει ντέρμπι για την πρώτη θέση. Επίσης, εδώ θα είναι υποψήφιοι οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Ζαχαριάδης και η Αννέττα Καββαδία.

    Στον Νότιο Τομέα το μεγάλο όνομα είναι ο Νίκος Παππάς. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρεθούν οι Θεανώ Φωτίου, Νίκος Ξυδάκης, Γιάννης Μπαλάφας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

    Στον Δυτικό Τομέα, κατεβαίνουν οι Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Τόσκας, Πάνος Ρήγας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Βασιλική Κατριβάνου.

    Στην Α’ Πειραιά θα κατέβει ο Θοδωρής Δρίτσας και κατά πάσα πιθανότητα η Μαρία Ρεπούση. Ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι υποψήφιος πιθανότατα στη Μεσσηνία.

    Υποψήφιοι θα είναι επίσης οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, στην Β’ Πειραιά και ο Θάνος Μωραΐτης στην Αιτωλοακαρνανία.



    ΣΧΟΛΙΑ