• Πολιτική

    ΚΙΝΑΛ: Κλείνουν τα ψηφοδέλτια – Ποιοι κατεβαίνουν

    • NewsRoom
    gennimata γεννηματά

    Φώφη Γεννηματά


    Πυρετωδώς δουλεύουν στο ΚΙΝΑΛ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

    Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χειρίζεται αποκλειστικά το θέμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας και των θέσεων που έχουν απομείνει στις εκλογικές περιφέρειες. Στόχος της είναι ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς να παρατάξει στις εκλογές ό,τι καλύτερο διαθέτει.

    Στο πλαίσιο αυτό, στη Χαριλάου Τρικούπη συζητούνται από στελέχη τα ονόματα του Γιάννη Σγουρού και του Παύλου Γερουλάνου, που τα πήγαν εξαιρετικά καλά στην Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων αντίστοιχα.

    Θέσεις στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών θα βρουν και πρόσωπα από το ευρωψηφοδέλτιο που δεν πέτυχαν να εκλεγούν, εφόσον το επιθυμούν. Την σχετική απόφαση θα πάρουν από κοινού με τη Φώφη Γεννηματά.

    Ειδικά όσοι πήγαν ψηλά σε σταυρούς (Νίκος Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Βαρδακαστάνης) έχουν προβάδισμα. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, πηγές του κόμματος έλεγαν ότι τα θέματα αυτά τα χειρίζεται αποκλειστικά η πρόεδρος και για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία μαζί της.

    Το πιθανότερο είναι τις ερχόμενες ημέρες να υπάρξει συνάντηση ή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι δε θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη. Το όνομα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι για πολλούς το ιδανικό για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

    Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το παζλ η Φώφη Γεννηματά θα αποφασίσει και για περιπτώσεις που θα συμβάλλουν στην ανάγκη διεύρυνσης, καθώς υπάρχουν ενδιαφερόμενοι από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής (π.χ. από το Ποτάμι).

    Στο ΚΙΝΑΛ ο Κυριάκος Κυριάκου

    Εν τω μεταξύ από το ΚΙΝΑΛ ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Κυριάκου Κυριάκου στην Α’ Θεσσαλονίκης, έπειτα από συνάντηση που είχε με την Φώφη Γεννηματά.

    Ο Κυριάκος Κυριάκος γεννήθηκε το 1978 στην Καρδίτσα και μεγάλωσε στον Βόλο, μέχρι το 1997 όταν εισήχθη στην Φιλοσοφική του ΑΠΘ και έκτοτε μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη. Ως φοιτητής ξεκίνησε να δουλεύει στις εφημερίδες Μακεδονία-Θεσσαλονίκη, μέχρι το 1999 που αποδέχτηκε την πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αρχισυνταξία του επίσημου περιοδικού της. Από το 2004 ανέλαβε τη Διεύθυνση Επικοινωνίας, θέση την οποία διατηρούσε μέχρι τώρα.

    Παραιτήθηκε για να αποδεχτεί την πρόταση του ΚΙΝΑΛ και της Φώφης Γεννηματά να συστρατευτεί στον αγώνα για την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς και της Ελλάδας, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.



    ΣΧΟΛΙΑ