• First Top Stories

    Ονόματα-έκπληξη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ μετά τους Τατσόπουλο και Πανούτσο

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Πέτρος Τατσόπουλος και Αντώνης Πανούτσος


    Το άνοιγμα της ΝΔ σε υποψηφίους που δεν έχουν παραδοσιακή σχέση με το κόμμα, αλλά και την προσέγγιση του κεντρώου χώρου σηματοδοτεί η χθεσινή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του Πέτρου Τατσόπουλου και του δημοσιογράφου Αντώνη Πανούτσου, τους οποίους συνάντησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές από την Νέα Δημοκρατία, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν άλλα περίπου 20 ονόματα που μπαίνουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενδυναμώνοντας το εξωστρεφές προφίλ της ΝΔ και ανανεώνοντας το στελεχιακό δυναμικό.

    Όπως σημειώνουν πηγές της ΝΔ, Τατσόπουλος και Πανούτσος «είναι μόνον η αρχή». Τα επόμενα βήματα της διεύρυνσης και της ανανέωσης, που έχει ήδη εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έρθουν με την ανακοίνωση άλλων 20 ονομάτων, και θα είναι πρόσωπα τα οποία ρίχνονται για πρώτη φορά στη μάχη για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο επόμενο Κοινοβούλιο, στο οποίο η ΝΔ προσδοκά να έχει αυτοδυναμία.

    Όσον αφορά στην επιλογή των δύο πρώτων, των κ.κ. Τατσόπουλου και Πανούτσου, πηγές της ΝΔ ανέφεραν πως πρόκειται για δύο άτομα που με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους στηρίζουν ήδη τις προσπάθειες του κόμματος για απαραίτητες αλλαγές στη χώρα. Οι ίδιοι, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, αποδέχτηκαν με χαρά την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να είναι υποψήφιοι, ο μεν κ. Τατσόπουλος στον Βόρειο τομέα της Αθήνας και ο Αντώνης Πανούτσος στον Δυτικό τομέα.

    Ο κ. Τατσόπουλος είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012, αλλά τον Ιανουάριο του 2014 αποχώρησε οριστικά από το κόμμα, έπειτα εσωκομματικές συγκρούσεις. Τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

    Ο Αντώνης Πανούτσος έχει καταγράψει μακρά διαδρομή στον χώρο της αθλητικής -και όχι μόνο- δημοσιογραφίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Αντώνης Πανούτσος και ο Πέτρος Τατσόπουλος κατεβαίνουν στις εκλογές με τη ΝΔ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα δημοσκόπηση: Με 9,7 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ