• Πολιτική

    Μονομαχία στον Νότιο Τομέα: Ηχηρά ονόματα ρίχνονται στο κυνήγι του σταυρού

    • NewsRoom


    Απόψε συναντάται ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη των εκλογών και μπαίνουμε έτσι στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Τα  κομματικά επιτελεία εργάζονται πυρετωδώς εδώ και καιρό για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, τα οποία σε μεγάλο μέρος τους είναι ήδη κλεισμένα.

    Σκληρή αναμένεται να είναι η μάχη των υποψηφίων όλων των κομμάτων για μια θέση στον… ήλιο του Νότιου Τομέα, της μιας από τις τρεις εκλογικές Περιφέρειες που προέκυψαν από το σπάσιμο της πρώην Β’ Αθήνας.

    Ο Νότιος Τομέας περικλείει τους δήμους: Καλλιθέας, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου, Μοσχάτου – Ταύρου, Ηλιούπολης, Ζωγράφου, Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού και Καισαριανής.

    Ο συνολικός αριθμός εδρών του Νοτίου Τομέα είναι 18 από τις 44 ολόκληρης της πρώην Β’ Αθηνών (15 βουλευτές εκλέγονται στον Βόρειο Τομέα και 11 στον Δυτικό Τομέα).

    Τα κόμματα ρίχνουν στην μάχη του σταυρού στον Νότιο Τομέα ηχηρά ονόματα, τα περισσότερα εκ των οποίων εκλέγονται παραδοσιακά στις συγκεκριμένες περιοχές και έχουν ρίζες στις τοπικές κοινωνίες, όπως ο Διονύσης Χατζηδάκης και ο Μιχάλης Σταυριανούδακης (πρώην δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου και Δάφνης – Υμηττού αντιστοίχως), που εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

    Δεν λείπουν όμως και οι μετεγγραφές ή νέες (και λαμπερές) αφίξεις στην περιοχή, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης (αν τελικώς μετακινηθεί από την Μεσσηνία) και η Ραλία Χρηστίδου για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (από την Αχαΐα) και η Βάνα Μπάρμπα για το ΚΙΝΑΛ, Θεοχάρης, Ψαριανός, Παπαδημητρίου για την Νέα Δημοκρατία.

    Αναλυτικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί σταυρούς στον Νότιο Τομέα με τους: Νίκο Παππά, Νίκο Ξυδάκη, Γιάννη Μπαλάφα, Θεανώ Φωτίου, Γιώργο Χριστοφορίδη, Γιώργο Βασιλειάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Αλέξη Χαρίτση (εάν μετακινηθεί από τη Μεσσηνία), Βασιλική Κατριβάνου, Ραλλία Χρηστίδου, Γιάννη Τσιρώνη, Γιώργο Κυρίτση.

    Η ΝΔ ρίχνει στην σκληρή μάχη τους: Νίκο Δένδια, Χάρη Θεοχάρη, Πάνο Παναγιωτόπουλο, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Γρηγόρη Ψαριανό, Μπάμπη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Παπανικολάου, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, Διονύση Χατζηδάκη, Βασίλη Σπανάκη, Γιάννη Καλλιάνο, Βασίλη Ανδρικόπουλο, Τάσο Γαϊτάνη, Ντόρα Πάλλη, Εμη Λιβανίου, Ιωάννα Γκελεστάθη, Ρένα Βασιλάκη.

    Στο ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά θα είναι υποψήφια στον Νότιο Τομέα, όπως και σε ακόμη δύο εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες δικαιούται να κατέβει ως αρχηγός κόμματος. Μαζί της οι Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Τόνια Αντωνίου, Γιώργος Πεταλωτής, Μιχάλης Χάλαρης, Γιάννης Αμοιρίδης και Βάνα Μπάρμπα.

    Μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Β’ Αθηνών είχε στο σύνολο 44 έδρες, από τις οποίες -σε εκείνες τις εκλογές που έγιναν χωρίς σταυρό- ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει 17 έδρες και η ΝΔ 12.  Τότε μεταξύ των εκλεγμένων ήταν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πάνος Σκουρλέτης και Χρήστος Σπίρτζης για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Για την ΝΔ είχαν εκλεγεί οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ