ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος μπήκαν στην Σαρακέμπ, μια πόλη στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ στρατηγικής σημασίας στην στρατιωτική εκστρατεία της Δαμασκού να καταλάβει το ύστατο προπύργιο τζιχαντιστών και ανταρτών στη Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Οι δυνάμεις του καθεστώτος μπήκαν στην Σαρακέμπ μετά την υποχώρηση εκατοντάδων τζιχαντιστών μαχητών και συμμαχικών τους φατριών προς ένα χωριό στα βόρεια της πόλης», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Μια στρατιωτική πηγή δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik πως ο συριακός στρατός ελέγχει πλήρως την πόλη. Η Σαρακέμπ, 15χλμ ανατολικά της πόλης Ιντλίμπ, βρίσκεται στον κόμβο δύο κεντρικών αυτοκινητοδρόμων που ο συριακός στρατός επιχειρεί να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Το καλύτερο σερί εδώ και 20 χρόνια για τον S&P 500, έσβησε τις απώλειες από την «Ημέρα Απελευθέρωσης» του Τραμπ
- Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% καθώς ο OPEC+ εξετάζει νέα σημαντική αύξηση της παραγωγής
- Επ. Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικός έλεγχος στον κλάδο παροχής υπηρεσιών φροντιστηριακής εκπαίδευσης
- Κωνσταντινούπολη: Ο Φιντάν παρέθεσε ανεπίσημο ιδιωτικό δείπνο στον Γεραπετρίτη
