• Ελλάδα

    Στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο χιλιάδες πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα (LIVE)

    • NewsRoom
    συλλαλητήριο-σύνταγμα


    Πλήθος κόσμου έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται στο κέντρο της Αθήνας για το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, το οποίο θα ξεκινήσει στις 14.00. Περίπου 1.000 άτομα από την Κρήτη έφτασαν λίγο μετά τις 7 το πρωί με τρία πλοία από Χανιά και Ηράκλειο, ενώ με πούλμαν κατέφτασαν χιλιάδες ακόμη πολίτες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών 2.500 πούλμαν μετέφεραν κόσμο στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, ενώ πολίτες ταξίδεψαν και με δικά τους μέσα.

    Η κυκλοφορία των οχημάτων προς Σύνταγμα έχει ήδη σταματήσει, ενώ οι διαδηλωτές έχουν ξεκινήσει τα συνθήματα και τα τραγούδια. Φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και με την ελληνική σημαία στα χέρια, ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο και τραγουδούν τα «Πότε θα κάνει Ξαστεριά» και «Μακεδονία Ξακουστή».

    Βέβαια, δεν έλειψαν και τα μηνύματα κατά των πολιτικών.

    συλλαλητήριο

    Παρακολουθήστε live από το Σύνταγμα:

    Δείτε βίντεο από τον Πειραιά: 

    Τα μέτρα της αστυνομίας

    Για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:00, η αστυνομία έχει λάβει ισχυρά μέτρα. Με λεωφορεία των ΜΑΤ θα γίνουν «φραγμοί», προκειμένου να μην υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων των συγκεντρωμένων, ενώ δρόμοι στο κέντρο θα κλείσουν. Συνολικά, 19.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός.

    συλλαλητήριο-σύνταγμα

    Παράλληλα, από τις 10 το πρωί, οι συρμοί του μετρό διέρχονται από τους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια δίχως να κάνουν στάση.

    Τα λεωφορεία που προέρχονται από Νότια Ελλάδα θα σταθμεύσουν στη λεωφόρο Συγγρού, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το σταθμό του Μετρό ΦΙΞ και τα λεωφορεία από τη Βόρεια Ελλάδα θα σταθμεύσουν στο Μπάντμιντον, ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν το σταθμό του Μετρό Κατεχάκη.

    συλλαλητήριο-σύνταγμα

    Οι ομιλητές

    Στους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι Μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Το 71,5% λέει «ΟΧΙ» σε σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή των κομμάτων για τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συλλαλητήριο Αθήνας : Πως θα μετακινηθούν οι διαδηλωτές την Κυριακή



    ΣΧΟΛΙΑ