• Πολιτική

    Ραγδαίες εξελίξεις: Πέρασε το «ναι» στη ΔΗΜΑΡ για τη Συμφωνία των Πρεσπών- Εκτός ΚΙΝΑΛ ο Θεοχαρόπουλος – Έκτακτο συνέδριο

    • NewsRoom


    Έπειτα από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, η εισήγηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου για θετική ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών εκρίθηκε από το σώμα.

    Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος είχε εισηγηθεί θετικά έβαλε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και στην ψηφοφορία που ακολούθησε 29 ψήφισαν «ναι», 22 «παρών» και 2 αποχή.

    Η Φώφη Γεννηματά έθεσε εκτός της ΚΟ τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και προκηρύσσει έκτακτο συνέδριο.

    H ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

    «Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο  Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

    Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

    Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα».

    H ανακοίνωση – απάντηση της Δημοκρατικής Αριστεράς

    «Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.

    Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα.» αναφέρει σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Άμεση προειδοποίση σε Θεοχαρόπουλο από Λοβέρδο: Θα διαγραφεί όποιος ψηφίσει τις Πρέσπες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: «Ναι» από ΔΗΜΑΡ στην Συμφωνία των Πρεσπών – Σε αναμμένα κάρβουνα η Χ.Τρικούπη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κινδυνεύει με διάλυση το «Ποτάμι» – Το απόλυτο χάος για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών



    ΣΧΟΛΙΑ