Πολιτική

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή το ν/σ για το νερό

Βουλή


Υπερψηφίστηκε υπέρ της αρχής σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος»

Συνολικά ψήφισαν 211 βουλευτές.

Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν: 156

Κατά ψήφισαν: 55

Παρών δήλωσαν: 0

Το νέο νομοσχέδιο δεν ιδιωτικοποιεί το νερό, δήλωσε λίγο πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διορθώθηκε καμία από τις παθογένειες στον εν λόγω κλάδο.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε επίσης πως στη νέα ρυθμιστική αρχή δεν ανατίθεται καμία αρμοδιότητα για την κοστολόγηση του νερού, αλλά οι αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου.

Διαβάστε επίσης:

Σκρέκας: Το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό υπό δημόσιο έλεγχο, θέλετε δεν θέλετε να το ακούσετε

 

 

»ΣΧΟΛΙΑ