• Πολιτική

    Οι προσφορές, τα ποσά και οι τακτικές που έφεραν τις πολυπόθητες άδειες

    • Αθηνά Λαρδή
    poker


    Η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες τελείωσε και το συνολικό τίμημά της ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μετά από 66 ώρες σκληρού πονταρίσματος και 177 “χτυπήματα” στην τελευταία άδεια, θριαμβευτές της διαδικασίας αναδείχθηκαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Χρήστος Καλογρίτσας, Θοδωρής Κυριακού και Βαγγέλης Μαρινάκης, δίνοντας αστρονομικά ποσά:

    1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου με τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.
    2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ.
    3. ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού με τελικό τίμημα 75,9 εκατομμύρια ευρώ.
    4. ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη με τελικό τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ.

    pinak1

    Αυτό όμως που εντυπωσιάζει, είναι το γεγονός ότι ακόμα και επιχειρηματίες που μπήκαν με υψηλά ποσά στη διαδικασία της δημοπρασίας, τελικά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια από τις άδειες. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι μόνο τα χρήματα δεν ήταν αρκετά για την κατοχύρωση μιας άδειας, αλλά καθοριστικό παράγοντα αποτέλεσε η καλή προετοιμασία και η έξυπνη τακτική που ακολούθησαν οι διεκδικητές κατά τη διάρκεια της επίπονης διαδικασίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι προσφορές Κοντομηνά και Σαββίδη ξεπέρασαν τα 60 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως να αποφέρουν την πολυπόθητη άδεια.

    Αναλυτικότερα, οι κύριοι Σαββίδης, Κοντομηνάς και Βαρδινογιάννης προσέφεραν τα εξής ποσά:

    1. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED Ιωάννης Σαββίδης 61,5 εκατομμύρια ευρώ
    2. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) 61 εκατομμύρια ευρώ
    3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) Γιάννης Βαρδινογιάννης 18 εκατομμύρια ευρώ
    4. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) STAR 13 εκατομμύρια ευρώ

    pinak2

    Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ανέφερε πως δεν περίμενε να φθάσει τόσο ψηλά το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες.

    pappas“Η διαδικασία ήταν απολύτως επιτυχημένη και δίνεται η δυνατότητα στην Ελλάδα να περάσει σε μια νέα τηλεοπτική εποχή, σε μια νέα εποχή όπου η νομιμότητα θα είναι κρυστάλλινη, σε μια εποχή όπου η χώρα μας στέλνει ένα μήνυμα κι εντός κι εκτός συνόρων ότι για όλους υπάρχουν κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να εφαρμόζονται.

    Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά αλλά και εκπροσωπώντας και την ελληνική πολιτεία σε αυτή τη διαδικασία κάθε εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο που υπερέβαλε εαυτό για να φτάσει αυτή η διαδικασία σε αυτό το θετικό τέλος. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε πλέον ούτως ώστε να αποδώσουμε στον Έλληνα πολίτη τηλεοπτικό προϊόν που δικαιούται. Διότι η τηλεόραση είναι ψυχαγωγία, είναι πολιτισμός, είναι ενημέρωση και το Σύνταγμα μας είναι σαφές.

    Είναι ισχυρό και οι νόμοι μας είναι πλήρεις, είναι απαιτητικοί για όσους έχουν αποφασίσει να μπουν σε αυτή τη δραστηριότητα η οποία δεν είναι απλώς μια οικονομική δραστηριότητα αλλά έχει μια σειρά από προαπαιτούμενα τα οποία θα τα διαφυλάξουμε και νομίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να συγκροτηθεί μια ισχυρή ρυθμιστική αρχή η οποία θα είναι ο άγρυπνος φύλακας της ποιότητας και των υψηλών στάνταρ που δικαιούται ο ελληνικός λαός. Δεν περίμενα το τίμημα να πάει τόσο ψηλά.

    Ήμασταν πολύ πιο μαζεμένοι και συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας. Σχεδιάσαμε μια δημοπρασία η οποία θα μεγιστοποιούσε το τίμημα για το ελληνικό δημόσιο κι αυτό νομίζω το καταφέραμε. Το κλειδί για την επιτυχία της δημοπρασίας την οποία η κυβέρνηση έπρεπε να διασφαλίσει ήταν να αποκλειστούν οι διαρροές πληροφοριών μεταξύ τους. Δεν διέρρευσαν πληροφορίες κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της επιτυχημένης δημοπρασίας.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/christos-kalogritsas-mr-siriza-tv-kalos-ilthate/70735

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/alexis-tsipras-246-ek-evro-apo-tis-adies/71085

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/kalogritsas-vrionis-sinergasia-pro-ton-pilon-meta-ti-dimoprasia-koumparo-ton-evangelato/71160



    ΣΧΟΛΙΑ