• Πολιτική

    Προς συμφωνία για το ΕΣΡ. Πεδίο συνεννόησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο πρόσωπο του Αθ. Κουτρουμάνου

    • Contributor
    Νίκος Βούτσης

    Νίκος Βούτσης . Πρόεδρος Βουλής


    Στο όνομα του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κουτρουμάνου φαίνεται ότι μπορεί να προκύψει συμφωνία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Προεδρία του ΕΣΡ.

    Οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς λίγο πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων επηρέασαν θετικά τη στάση της ΝΔ, με τους κυρίους Δένδια και Κακλαμάνη να αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί να βγει λευκός καπνός.

    Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν από το ΕΣΡ θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης τόσο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όσο και της νέας ανεξάρτητης αρχής, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΕΣΡ είναι πλέον «αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες»Τις τελευταίες ώρες γίνονται συνεχείς συνεννοήσεις και δεν είναι τυχαίο ότι μετατέθηκε η ώρα έναρξης της Διάσκεψης των Προέδρων.

    Ο κ. Κουτρουμάνος αποτελεί την πρόταση του κ. Μητσοτάκη και στην οποία μπορεί να συνηγορήσουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Ποτάμι, και η Ένωση Κεντρώων, χωρίς να αποκλείεται και η θετική αντίδραση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.  Άλλωστε, όλοι έχουν μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον 68xρονο πρώην κορυφαίο δικαστικό λειτουργό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τα πρόσωπα του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ και την επόμενη εβδομάδα να γίνει νέα συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για να ολοκληρωθεί η στελέχωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στ. Κοντονής: Η πρώτη κίνηση του νέου υπουργού. Διορίζονται 35 επιτυχόντες δικαστικοί υπάλληλοι 

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στουρνάρας στο Reuters: Χωρίς ρύθμιση του χρέους και ένταξη στο QE η Ελλάδα δεν μπορεί να βγεί στις αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εορταστική «επίθεση φιλίας» από τον Τσίπρα στους εφοπλιστές (που κάποτε κεραυνοβολούσε)



    ΣΧΟΛΙΑ