• Πολιτική

    Προκαλεί με φωτογραφίες του Barbaros η Τουρκία, απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου και από το ψευδοκράτος

    • NewsRoom


    Συνεχίζουν τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας οι Τούρκοι, με αφορμή την παρουσία του ερευνητικού σκάφους Barbaros στη θαλάσσια περιοχή εντός της  υφαλοκρηπίδας.

    Στον λογαριασμό του τουρκικού επιτελείου στρατού στο Twitter αναρτήθηκαν εικόνες του Barbaros να πλέει ανοιχτά της Κύπρου, χωρίς πάντως να αναφέρεται η μέρα ή η ημερομηνία. Στο κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες οι Τούρκοι να κάνουν λόγο για το υποτιθέμενο «θερμό επεισόδιο» την προηγούμενη Πέμπτη.

    «Αφού παρενοχλήθηκε από μια φρεγάτα με έδρα την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο, το σεισμικό ερευνητικό σκάφος ‘Barbaros Hayreddin Pasha’ άρχισε να επιχειρεί στην περιοχή όσο διεξάγονται έρευνες», αναφέρει η ανάρτηση.

    Μάλιστα, στις φωτογραφίες οι Τούρκοι αναφέρουν ότι φαίνεται και το ελληνικό, Νικηφόρος Φωκάς.

    Την ίδια ώρα, μετά την Άγκυρα, απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε και το ψευδοκράτος στην Κύπρο. Ο αυτοαποκαλούμενος υπουργός Ενέργειας του τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί, σχολιάζοντας την υποτιθέμενη παρενόχληση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Μπαρμπαρός”, δήλωσε πως “κανένας δεν πρέπει να προσπαθήσει να δοκιμάσει την αποφασιστική στάση της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ”.

    Προειδοποίησε δε ότι “από εδώ και πέρα η αντίδραση θα είναι ακριβώς η ίδια σε περίπτωση παρενόχλησης”.

    Η Λευκωσία απάντησε, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της Άγκυρας είναι “παράνομες” και ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί σε τεχνητή ένταση, που στήνεται στην ΑΟΖ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σημείωσε και ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας με συνεργασίες με σημαντικές διεθνείς εταιρείες και κράτη, εφαρμόζεται προς όφελος όλου του λαού, περιλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων.

    Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι το “Μπαρμπαρός”, επί του παρόντος, δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκικό casus belli με το… καλημέρα Τσίπρα στο ΥΠΕΞ: Κυριαρχικό δικαίωμα η απόφαση για επέκταση, διαμηνύει η Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ