• Πολιτική

    Στο κόκκινο η ένταση γύρω από τα Ίμια – Ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής


    Μεγάλη ένταση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια, με ελληνικά και τουρκικά πλοία να έρχονται σε απόσταση αναπνοής.

    Έλληνες και τούρκοι ψαράδες βρέθηκαν αντιμέτωποι στην περιοχή των Ιμίων, καθώς διεκδικούν μεγαλύτερο μέρος από το αλίευμα. Μάλιστα, τουρκική ακταιωρός εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα για περίπου μία ώρα.

    Σύμφωνα με την τουρκική εκδοχή που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα, το περιστατικό ξεκίνησε όταν δέκα Έλληνες ψαράδες από την Λέρο πλησίασαν τα Ίμια. Μαζί τους, σύμφωνα με το CNN TURK, κατέφθασε και η ελληνική ακτοφυλακή από την Κω.

    Στις 11.30 ήρθε στην περιοχή από τη Λέρο και ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε. Παράλληλα, ξεκίνησαν από τις τουρκικές ακτές δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού.

    Η ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή βρέθηκαν σε απόσταση λίγων εκατοστών.

    Το επεισόδιο συνέβη σε μια στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Κλειδώνουν» το Αιγαίο για όλο το 2017 οι Τούρκοι – Ετοιμοπόλεμες οι ΕΔ (αναλυτικά ο χάρτης)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαλυμένοι οι Τούρκοι: Ναύαρχος παραδέχεται την ανυπαρξία τους στο Αιγαίο – «Χάσαμε το Αιγαίο γιατί δεν είμαστε ναυτικός λαός»



    ΣΧΟΛΙΑ