• Top Stories

    Συνάντηση Κοντονή με πρόεδρο του ΣτΕ εν αναμονή της δημοσίευσης της απόφασης για τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά

    Σταύρος Κοντονής

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής


    Μετρώντας αντίστροφα για την καθαρογραφή και δημοσίευση της απόφασης που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε το πρωί πολύωρο τετ α τετ με τον πρόεδρο και αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

    «Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους, είτε όχι, ακόμη κι αν αυτές αφορούν τη συνταγματικότητα νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή», δήλωσε αμέσως μετά ο κ.Κοντονής, θέλοντας με τη σημερινή επίσκεψή του στο ΣτΕ να «επουλώσει» τις πληγές της σφοδρής κυβερνητικής επίθεσης που άρχισε με τη δημοσιοποίηση της κρίσης του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου για το νόμο Παππά.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, συνοδευόμενος από την γενική γραμματέα του υπουργείου Μαρία Γιαννακάκη επισκέφθηκε το πρωί το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η εθιμοτυπική συνάντησή τους με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νίκο Σακελλαρίου, διήρκησε σχεδόν μία ώρα και τα θέματα της ατζέντας ήταν τα προβλήματα που απασχολούν τόσο το ΣτΕ όσο και τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Σακελλαρίου φέρεται να έκανε συγκεκριμένες προστάσεις για τις αντιξοότητες στην απονομή της Δικαιοσύνης και να αναφέρθηκε στο κλίμα που διαμορφώθηκε στο ανώτατο δικαστήριο κατά τη διάρκεια των διασκέψεων για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Υπουργός και γενική γραμματέας συναντήθηκαν στη συνέχεια με όλους τους αντιπροέδρους του ΣτΕ, όπου και σε αυτή τη συζήτηση βασικό θέμα ήταν τα προβλήματα που καθιστούν δύσκολη τη γρήγορη έκδοση των αποφάσεων.

    «Είχαμε μια μακρά και ειλικρινή συνομιλία με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας», δήλωσε ο κ.Κοντονής. «Έγινε αναλυτική συζήτηση των προβλημάτων και προτάθηκαν λύσεις. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι η Κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους, είτε όχι, ακόμη κι αν αυτές αφορούν τη συνταγματικότητα νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή. Πάνω σε αυτή τη βάση υπήρξε αναλυτική συζήτηση με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία της εκτελεστικής εξουσίας με τη δικαστική θα συνεχιστεί αδιατάραχτη στο μέλλον».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιοι δικαιούνται τη 13η σύνταξη – Πόσα θα πάρουν σύμφωνα με την τροπολογία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζει και βασιλεύει ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα – Διαρκής «μάχη» με τεράστιες απώλειες για το Κράτος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Red alert από Citi: Οι παροχές Τσίπρα αυξάνουν τον πολιτικό κίνδυνο



    ΣΧΟΛΙΑ