• Πολιτική

    Ν. Παππάς: Προωθεί τροπολογία για να αποσπάσει συναίνεση της ΝΔ για το ΕΣΡ

    • NewsRoom
    Παππας

    Παππας-Κρετσος


    Με νομοτεχνική βελτίωση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, επιδιώκει να κάμψει τις αντιρρήσεις της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι αμετακίνητη στο αίτημα της κατάργησης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, για να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

    Ο Ν. Παππάς, ο οποίος ενημερώνει αυτή την ώρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια επί της τροπολογίας που καταργεί τον «πυρήνα» της προηγούμενης νομοθεσίας Παππά για τις άδειες, αναμένεται να καταθέσει νομοτεχνική βελτίωση, που θα διευκρινίζει ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται στο ΕΣΡ από την κυβέρνηση.

    Ειδικότερα, με τη νομοτεχνική βελτίωση που θα φέρει ο κ. Παππάς, θα προβλέπεται, σε περίπτωση προκήρυξης διαγωνισμού για τις άδειες, να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και για τον αριθμό των αδειών.

    Επίσης, με την τροπολογία θα αναστέλλεται η ισχύς του άρθρου 2Α του νόμου Παππά, που καθορίζει τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών και τον τρόπο διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από το ΕΣΡ και είχαν μεταβιβαστεί στον υπουργό Επικρατείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O δικηγόρος του Μ. Ζολώτα στο mononews: “O εφοπλιστής δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Για αυτό εμφανίστηκε αυθορμήτως στις αρχές”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Bαγγέλης Μυτιληναίος: To 2017 θα είναι μία χρονιά ρεκόρ για τον όμιλο



    ΣΧΟΛΙΑ