• Top Stories

    Συναγερμός στην Ιταλία: 2.000 αστυνομικοί και στρατιώτες στους δρόμους

    • NewsRoom
    Ιταλία


    Συναγερμός στην Ιταλία καθώς το υπουργείο Εσωτερικών επιστράτευσε πάνω από 2.000 άντρες των καραμπινιέρων της αστυνομίας και στρατιώτες για την ενίσχυση της φύλαξης των επονομαζόμενων «ευαίσθητων στόχων», για να προλάβουν τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα.

    Η σχετική εγκύκλιος εστάλη στους νομάρχες και προβλέπει αυξημένη παρουσία των ανδρών και γυναικών του στρατού, της αστυνομίας και των καραμπινιέρων σε όλα τα σημεία στα οποία θεωρείται πιθανότερο ότι μπορεί να οργανώσουν «χτύπημα» οι τζιχαντιστές τρομοκράτες.

    Στα σημεία που θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα είναι για την προστασία πρεσβειών, υπουργείων, θεάτρων, καθολικών εκκλησιών αλλά και υπαίθριων αγορών.

    Μάλιστα, στις περισσότερες περιοχές της Ρώμης και του Μιλάνου απαγορεύεται η είσοδος σε φορτηγά και ιδιωτικά λεωφορεία, ενώ μεγάλο μέρος της προσπάθειας πρόληψης τρομοκρατικού χτυπήματος επικεντρώνεται, τώρα, στις υπαίθριες συναυλίες με τις οποίες, κατά παράδοση, οι μεγάλες ιταλικές πόλεις υποδέχονται το νέο έτος.

    Πρόκειται να πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι κατά την είσοδο των πολιτών στις διάφορες πλατείες, όπως συμβαίνει, εδώ και καιρό, στα στάδια όταν έχουν προγραμματισθεί αγώνες που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου».

    Μαζί με τους καραμπινιέρους, στρατιώτες και αστυνομικούς, την προστασία της ακεραιότητας των Ιταλών και τουριστών, τις ημέρες αυτές έχουν αναλάβει και οι ειδικές αντιτρομοκρατικές μονάδες, μέλη των οποίων βρίσκονται ήδη, με πολιτικά, σε πολλούς δρόμους των μεγαλουπόλεων της χώρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη δημοσιότητα η επιστολή Τσακαλώτου στο Eurogroup

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Το «στρώνει» και στην Αθήνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΚΤ: H Monte dei Paschi χρειάζεται 8,8 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ