• Top Stories

    «Ναυάγιο» στο EuroWorking Group – Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα

    Euroworking Group

    Euroworking Group


    Ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group «χωρίς ομοφωνία» σε σχέση με τις πιθανές επιπτώσεις στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων από τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα στην Ελλάδα, όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε και πως «η ανταλλαγή απόψεων έγινε με εποικοδομητικό τρόπο» και ότι «υπήρξε συζήτηση σχετικά με τις πιθανές επιλογές προκειμένου να ξεπαγώσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».

    Η ίδια πηγή κατέληξε στο ότι οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το EWG ζήτησε έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι η παροχή στους συνταξιούχους είναι εφάπαξ.

    Οι διαπραγματεύσεις γίνονται στην σκιά των δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε ότι «η ευρωζώνη θα διαλυθεί, αν οι χώρες δεν τηρήσουν τους κανόνες», ο οποίος υποστήριξε επίσης πως η δομή της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πήγασος: 24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο Έθνος – Σε νέα 24ωρη απεργία και ο ΔΟΛ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επαναλειτουργούν τα Ελληνικά Γράμματα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημοτική Αστυνομία: Επιστρέφει λόγω Χριστουγέννων τις πινακίδες – Ποια τα κριτήρια



    ΣΧΟΛΙΑ