• Top Stories

    ΜΝΙ: Διάσταση απόψεων στην Ευρώπη για τις εξαγγελίες Τσίπρα. “Βιαστικές” οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

    Ντάισελμπλουμ

    Ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem


    Διίστανται οι απόψεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με την αναστολή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, λόγω του «μποναμά» προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και της αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο MNI η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες δια του εκπροσώπου του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην οποία υποστήριζε ότι οι θεσμοί θεωρούν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ως ασύμβατες με τις υποχρεώσεις τις Ελλάδας είναι  «βιαστική» και «ανακριβής».

    Πηγές του MNI τόνισαν ότι το Eurogroup δεν είχε ενημερωθεί για την ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είχε αποδεχτεί το πακέτο Τσίπρα εάν είχε ενημερωθεί σχετικά.

    Οι διαρροές στο MNI καταδεικνύουν την αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στην Κομισιόν και ορισμένα στελέχη του Eurogroup αναφορικά με ορισμένα κομμάτια του ελληνικού προγράμματος, σημειώνει το δημοσίευμα, και υπενθυμίζει ότι ο έλεγχος των εξαγγελιών Τσίπρα άρχισε κατόπιν αιτήματος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνέντευξη Τύπου στις 19:30 από τις Βρυξέλλες παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύνοδος Κορυφής-Τσίπρας: «Πρόοδος χωρίς εκβιασμούς – Σεβαστείτε την εθνική κυριαρχία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Citi: Ξεχάστε την ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές – Αναμενόμενη η σύγκρουση με τους Θεσμούς



    ΣΧΟΛΙΑ