ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζονται για να επιλέξουν έναν Ευρωπαίο υποψήφιο από έναν κατάλογο που περιέχει πέντε ονόματα, για να διαδεχτεί την Κριστίν Λαγκάρντ ως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε απόψε ένας Γάλλος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι υποψήφιοι που εξετάζονται από την ΕΕ είναι ο πρώην πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο, ο Πορτογάλος νυν πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Μάριο Σεντένο, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας Όλι Ρεν και η Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η Γαλλία, που δεν προτείνει δικό της υποψήφιο για τη θέση, έχει αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των χωρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Helsingin Sanomat, οι βαλτικές και οι σκανδιναβικές χώρες στηρίζουν την υποψηφιότητα του Όλι Ρεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα