ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζονται για να επιλέξουν έναν Ευρωπαίο υποψήφιο από έναν κατάλογο που περιέχει πέντε ονόματα, για να διαδεχτεί την Κριστίν Λαγκάρντ ως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε απόψε ένας Γάλλος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι υποψήφιοι που εξετάζονται από την ΕΕ είναι ο πρώην πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο, ο Πορτογάλος νυν πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Μάριο Σεντένο, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας Όλι Ρεν και η Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η Γαλλία, που δεν προτείνει δικό της υποψήφιο για τη θέση, έχει αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των χωρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Helsingin Sanomat, οι βαλτικές και οι σκανδιναβικές χώρες στηρίζουν την υποψηφιότητα του Όλι Ρεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άντι Μπέρναμ: Η τρίτη προσπάθεια του «Βασιλιά του Βορρά» να γίνει αρχηγός των Εργατικών
- Βρετανία: Ψυχραιμία στις αγορές μετά την παραίτηση Στάρμερ – Διατηρεί τις απώλειες η λίρα
- Ελληνικός Κόσμος: Πρεμιέρα του έργου «Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο» του Δημήτρη Μαλισσόβα
- Ισπανία: Πειθαρχική δίωξη κατά του δικαστή που ηγείται της έρευνας κατά της συζύγου του Σάντσεθ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.