• Ελλάδα

    Ζοφερή πρόβλεψη από Τόμσεν: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα ανεργίας το 2038 (video)

    • NewsRoom


    Μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη πρόβλεψη έκανε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Anders Åslund, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα ανεργίας το 2038. 

    Πρόσθεσε, μάλιστα, πως εξίσου δύσκολη είναι η πραγματικότητα και για τις άλλες χώρες που είτε βρέθηκαν σε Μνημόνιο είτε αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

    Συγκεκριμένα η πρόβλεψη Τόμσεν για την Ιταλία είναι ότι θα χρειαστεί 12 χρόνια, για την Πορτογαλία ότι θα χρειαστεί 10 και για την Ισπανία ότι θα απαιτηθούν 6 χρόνια προκειμένου η ανεργία να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν πριν ξεκινήσει η κρίση.

    Το διάγραμμα με τις προβλέψεις του κ. Τόμσεν για την ανεργία


    Οι εκτιμήσεις Τόμσεν δίνουν μια «πρόγευση» για το τι… περιμένει την Ελλάδα, όταν το Ταμείο δώσει στη δημοσιότητα τις πολυαναμενόμενες εκθέσεις του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για βιωσιμότητα του χρέους. Τα δύο ξεχωριστά κείμενα αναμένεται να συζητηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

    Σύμφωνα με το mignatiou.com ο κ. Τόμσεν υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει κάνει πολύ πρόοδο και σε μεταρρυθμίσεις, και στην αρχιτεκτονική της και στην τραπεζική ένωση και στο τείχος προστασίας της.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι χρειάζεται διευκολυντική νομισματική πολιτική, αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που έχουν κάποιες χώρες, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, κάποιες δημοσιονομικές δαπάνες στο πρότυπο του σχεδίου του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και πάνω από όλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (για να πεισθεί και η Γερμανία για τα παραπάνω), όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

    https://www.youtube.com/watch?v=zeir1DjgJ-A

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΟΛ: Τα σχέδια των τραπεζών για την επόμενη ημέρα. Βήμα – βήμα η διαδικασία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο εδώλιο σήμερα ο Γ. Παπανδρέου για τη φράση “Λεφτά υπάρχουν” (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ελλάδα δεν ξαναχτίζεται, αν δεν κατεδαφιστεί πρώτα



    ΣΧΟΛΙΑ