• Top Stories

    ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταδικάζουν την επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο

    • NewsRoom
    Γαλλικό Ινστιτούτο


    ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία καταδικάζουν την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας με σχετικές ανακοινώσεις τους.

    Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου, ενός ιδρύματος με τεράστια προσφορά στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό».

    Η κυβέρνηση συνέχισε στην ανακοίνωσή της λέγοντας ότι «Tο Γαλλικό Ινστιτούτο, σε καιρούς δύσκολους για την χώρα και την Αριστερά, έσωσε λαμπρούς εκπροσώπους της αριστερής διανόησης, παραχωρώντας τους υποτροφίες και μεταφέροντας τους με το θρυλικό πλοίο “Ματαρόα”. Πρόκειται για ένα σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και στους δράστες της».

    Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του βουλευτή της και Τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου, καταδίκασε την επίθεση. Ο κ. Κουμουτσάκος στο Twitter του δήλωσε ότι «Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης βανδάλων κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου που τόσα έχει προσφέρει στη χώρα μας και στην ελληνο-γαλλική φιλία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίθεση αγνώστων στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα – Ήθελαν να κάψουν το κτήριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανικό think Tank: Εφαρμόστε το πρόγραμμα για να κερδίσετε κούρεμα χρέους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Σχοινάς (Κομισιόν): Επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα «σήμερα και αύριο»



    ΣΧΟΛΙΑ