• Top Stories

    Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ με το δέμα-βόμβα προς Σόιμπλε – Ποια σενάρια εξετάζει

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης. υπουργός Ανάπτυξης


    Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η ΕΛ.ΑΣ φοβάται το ενδεχόμενο μαζικής αποστολής τέτοιων δεμάτων, με αποδέκτες και άλλους υψηλούς αξιωματούχους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό το λόγο αναμένεται να δώσει και σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες.

    Συγχρόνως, η αστυνομία έχει ζητήσει ενημέρωση και ανταλλαγή δεδομένων με τις γερμανικές αρχές σχετικά με την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού για να την συγκρίνουν με άλλες που είχε στείλει μαζικά η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς το 2010. Μάλιστα, ερευνάται η πιθανότητα να σχετίζεται το πακέτο αυτό με την έκρηξη, που σημειώθηκε στο βιβλιοπωλείο του κ. Γεωργιάδη στην Κηφισιά.

    Ως αποστολέας φερόταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης, ενώ ως διεύθυνση αποστολής αναγραφόταν η διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου στην οδό Ακαδημίας 84 στο κέντρο της Αθήνας. Η σφραγίδα που έφερε το δέμα είναι από υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην Αθήνα, ενώ στην εξωτερική πλευρά του δέματος αναγραφόταν: «Γεωργιάδης Σπυρίδων Άδωνης, Νέα Δημοκρατία, Ακαδημίας 84, ΤΚ: 10678, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα».

    Ο κ. Γεωργιάδης, έγραψε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι συνεχής.»

    Το πρωί της Πέμπτης,  ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Δεν είναι αστείο, αν η βόμβα έσκαγε θα υπήρχαν θύματα».

    «Χθες το πρωί είχα μία βόμβα με ωρολογιακό μηχανισμό, με συνδεσμολογία, δεν ήταν απλά γκαζάκια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια και όχι αντιεξουσιαστική», είπε ο κύριος Γεωργιάδης, τονίζοντας πως όταν έμαθε, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα πως είναι το όνομά του στο δέμα – βόμβα που εστάλη από ταχυδρομείο της Αττικής στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «εξεπλάγην»: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε.

    «Η ΕΛΑΣ πρέπει να ψάξει πώς φεύγει ένα τέτοιο δέμα από τα ΕΛΤΑ. Είναι πρόβλημα των ΕΛΤΑ που δεν έχουν μηχανισμό να ελέγχουν τι στέλνουν», είπε ακόμα ο κύριος Γεωργιάδης και συνέχισε: «Με στοχοποιούν, με προφανές μήνυμα, σου βάζουμε τη βόμβα και ξέρουμε και το γραφείο σου, δεν είναι τόσο απλό πράγμα, είναι σοβαρό».

    «Εγώ πολεμώ για τις ιδέες μου, δεν πολεμάς τον άλλον με βόμβες, τον πολεμάς με τις ιδέες του. Δυστυχώς αυτό ένας χώρος της άκρας αριστεράς δεν το σέβεται. Εχουμε δημοκρατία, το βασικό της θεμέλιο είναι η ελευθερία του λόγου και κάποιοι δεν το σέβονται αυτό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως η προβοκάτσια αυτή «είναι κάτι πολύ κακό για τις ελληνογερμανικές σχέσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πακέτο με εκρηκτικά από την Ελλάδα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών – Προοριζόταν για τον Σόιμπλε (upd)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολάκης εναντίον όλων: Επίθεση σε ΣτΕ και ΜΜΕ, ειρωνεία για συνδικαλιστές, νέα άγρια κόντρα με Γεωργιάδη (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ι. Καραφύλλης: Οι νέοι κανονισμοί της Ε.Ε. για τα ιατροτεχνολογικά και πώς θα επηρεάσουν την αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ