• Top Stories

    Πολάκης εναντίον όλων: Επίθεση σε ΣτΕ και ΜΜΕ, ειρωνεία για συνδικαλιστές, νέα άγρια κόντρα με Γεωργιάδη (video)

    Πολάκης

    Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    Επίθεση στη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ, τους συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας και την αντιπολίτευση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αμφισβήτησε με έντονο ύφος τις αποφάσεις του ΣτΕ, επιμένοντας για την καρατόμηση των διοικητών νοσοκομείων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ανώτατο δικαστήριο.

    Ο κ. Πολάκης τόνισε πως «ο λαός κρίνει την απόφαση του ΣτΕ, που τη βαθιά δημοκρατική διαδικασία επιλογής των διοικητών τη βγάζει αντισυνταγματική, όταν την ίδια στιγμή ο τρόπος που εκλέγουν οι ίδιοι οι δικαστές τα Συμβούλιά τους είναι αντίστοιχος. Όλοι κρινόμαστε!»

    «Η απόφαση του ΣτΕ που τελευταία έχει αυξήσεις τους ρυθμούς δουλειάς του δεν παράγει πρακτικό αποτέλεσμα, γιατί η θητεία των συγκεκριμένων διοικητών έχει λήξει. Από εκεί και πέρα είναι μακρύς ο δρόμος ο δικαστικός. Εμείς αν χρειαστεί μετά από καμιά δεκαετία – που πάλι θα είμαστε στο τιμόνι της χώρας – αν το πουν τα δικαστήρια θα τους αποζημιώσουμε. Θα έχουμε μαζέψει τα χρήματα που διαχέατε στο ΚΕΕΛΠΝΟ κι αλλού και έχουν κάνει χιονοστιβάδα» ανέφερε ο κ. Πολάκης.

    Οι ειρωνείες για τους συνδικαλιστές

    Επιτέθηκε επίσης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για τη σημερινή απεργία και την πορεία διαμαρτυρίας, ειρωνευόμενος όσους συμμετείχαν σε αυτή. Από την κριτική του δεν ξέφυγαν και τα ΜΜΕ, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Πολάκη «κάνουν την τρίχα τριχιά….»

    «Γίνεται μία ηρωική προσπάθεια από την ηγεσία του υπουργείου, από υπηρεσιακούς παράγοντες, από τους συνεργάτες μας, από τον κόσμο του συστήματος που βάζει πλάτη γιατί βλέπει τι κάνουμε για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια, για αυτό το λόγο δεν συμμετέχει στις κατευθυνόμενες κινητοποιήσεις που κάνουν κάποιοι του παλιού πολιτικού συστήματος και συνδικαλιστές που έχουν οργανική σχέση με το παλιό κομματικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και συνέχισε:

    «Δείτε σήμερα τα ποσοστά επιτυχίας της απεργίας στο ΕΚΑΒ για παράδειγμα. Δύο διοικητικοί και 12 πληρώματα ήταν η συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική απεργία. Μουλάρια, άλογα, καμήλες, φορτηγά, καρότσες άφθονα έχει, εργαζόμενους δεν έχει από πίσω η κινητοποίηση. Το μόνο που έχει, είναι κάλυψη από τα συστημικά κανάλια που κάνουν την τρίχα τριχιά. Αν ίσχυαν όλα αυτά που μεταδίδουν τα κανάλια κάθε βράδυ στις 8, θα είχαμε πέσει. Δεν πέφτουμε όμως. Αντέχουμε και θα κλείσουμε την αξιολόγηση και όλα θα γίνουν».

    Νέα άγρια κόντρα με την αντιπολίτευση

    Φυσικά, ο κ. Πολάκης δεν απέφυγε ένα νέο θερμό επεισόδιο με τους πρώην υπουργούς Υγεάις, κκ. Αδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο, αναγκάζοντας τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Σπύρο Λυκούδη να αναφωνήσει «έχω πάθει πλάκα με αυτή την τρέλα που γίνεται εδώ μέσα».

    Η αρχή πάντως έγινε όταν ο κ. Πολάκης απαντώντας στην κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε: «Μη δημιουργείτε εικόνα πογκρόμ. Η κυβέρνησή μας ήταν η πρώτη μετά τη μεταπολίτευση, που έκανε διπλή αξιολόγηση πραγματική των διοικητών, από τους Διευθυντές των Υγειονομικών Περιφερειών και Επιτροπή που προέβλεπε ο δικός σας νόμος. Κι αποφασίστηκε ότι ένα μεγάλο κομμάτι φεύγει και τοποθετήσαμε κάποιους ανθρώπους. Και το ΣτΕ έβγαλε ότι ήταν λάθος λέει λόγω πλημμελούς αιτιολόγησης. Μετά από διπλή αξιολόγηση. Ακούτε!». Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη πως τοποθέτησε διοικητές με αλφαβητικό κατάλογο βάσει της ποσόστωσης 4 -2 – 1 επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

    Από την πλευρά της η κ. Χριστοφιλοπούλου ανταπάντησε:  «Λένε εμάς ψεύτες – μία κυβέρνηση που γνωρίζει μόνο από ψέματα και προπαγάνδα. Είναι ψέμα ότι ήταν η πρώτη κυβέρνηση που έφερε αξιολόγηση γιατί είχαν καταψηφίσει το δικό μας νόμο για την αξιολόγηση, τον κατάργησαν στη Βουλή κι αφού τους τράβηξε το αυτί η Τρόικα πιεζόμενοι έφεραν αλλαγές».

    Ακολούθως, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος υπενθύμισε την απόφαση του ΣτΕ και για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την απόφαση για τον νόμο Μπαλτά για την επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων. «Κάθε μέρα βγαίνει μία απόφαση του ΣτΕ που θέτει εκ ποδών τους νόμους σας. Τις πράξεις μιας καθεστωτικής, αυθαίρετης, εθνικολαϊκιστικής κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

    Την σκυτάλη στην συνέχεια ανέλαβε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που εξαπέλυσε νωρίτερα ο κ. Πολάκης εναντίον του.

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε τους χειρισμούς την περίοδο που βρέθηκε στο υπουργείο Υγείας εξηγώντας ότι τότε οι τοποθετήσεις διοικητών έγιναν κατόπιν έγκρισης από το ΑΣΕΠ και την αρμόδια Επιτροπή, που έκαναν την επιλογή και ανήρτησαν τους πίνακες με αλφαβητική σειρά ανά περιφέρεια.

    «Όσα είπε ήταν η υπερασπιστική γραμμή του Υπουργείου στο ΣτΕ κι απερρίφθησαν. Είναι ψέματα ότι έγινε πρώτη φορά αξιολόγηση επί ημερών του γιατί οι διοικητές στα Γιάννενα και τον Ευαγγελισμό είχαν αξιολογηθεί θετικά και παρ’ όλα αυτά αντικαταστάθηκαν. Και λέει δεν έγινε κομματική τοποθέτηση; Θα μας τρελάνουν», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η απόφαση του κου Πολάκη ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο διερωτώμενος εάν τις αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ θα τις πληρώσει ο ίδιος από την τσέπη του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-ΕΕΤ: Να αποκατασταθεί η κανονικότητα στις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mega: Το Πρωτοδικείο Αθηνών δίνει το «φιλί της ζωής» στο κανάλι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δίκη Siemens: «Έκρηξη» της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την αποβολή από την πολιτική αγωγή του υπό σύσταση σωματείου της



    ΣΧΟΛΙΑ