• Top Stories

    Μόρια: Μια ακόμα αποτυχία της κυβέρνησης – video σοκ

    Μόρια χιόνια Μουζάλας

    Φωτογραφία αρχείου


    Η Μόρια αποτελεί ένα ακόμα χαμένο στοίχημα για την κυβέρνηση. Την ανεπάρκεια της κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα παραδέχεται -και μάλιστα από το βήμα της Βουλής – ο ίδιος ο υπεύθυνος υπουργός, ο Γιάννης Μουζάλας. 

    Άλλωσε, παρά την απαγόρευση εισόδου στα ιδιωτικά ΜΜΕ στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια, οι εικόνες με τις σκηνές καλυμμένες από το χιόνι έκαναν τον γύρο του κόσμου αποκαλύπτοντας την τραγική κατάσταση. Και έφεραν την σκληρή κριτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία ξεκαθάρισε πως κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι Ελληνικές Αρχές.

    μορια χιονια2

    Κι όμως, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο κ. Μουζάλας και η κυβέρνηση υποστήριζαν πως όλα ήταν έτοιμα…

    Τα προβλήματα είχαν γίνει εμφανές από τις πρώτες επισκέψεις του χειμώνα, τον προηγούμενο Νοέμβριο. Στην κριτική που είχε δεχθεί τότε ο κ. Μουζάλας υποσχέθηκε πως σύντομα το ζήτημα θα είχε λυθεί. Και πριν από λίγες ημέρες, πανηγύριζε για ένα ακόμα «success strory», λέγοντας πως όλα ήταν έτοιμα για την έλευση της κακοκαιρίας.

    Οι εικόνες τον διέψευσαν…moria xionia 4 moria xionia 2

    moria xionia3

    moria xionia 4

    Παρά την ομολογία ανεπάρκειας, ο κ. Μουζάλας επέλεξε να αποποιηθεί τις ευθύνες. Αντίθετα έριξε το φταίξιμο στους πολίτες των νησιών!

    μορια χιονια3

    «Η κυβέρνηση προσπάθησε από το Νοέμβριο να λύσει το θέμα. Δυστυχώς επικράτησε ένας λαϊκισμός, στηριζόμενος πάνω σε ένα πραγματικό πρόβλημα. Καλώ πάλι τους νησιώτες να βοηθήσουν. Έχουν πέσει θύματα μίας προπαγάνδας που λέει να φύγουν οι μετανάστες. Ξαναλέω αν φύγουν οι μετανάστες πέφτει η συμφωνία και θα αρχίσουν οι περσινές ροές – 2.500 έως και 7.000 κάθε μέρα. Πρέπει να γίνουν και κλειστοί χώροι για αυτούς που είναι παραβατικοί και πρέπει να επιστραφούν. Προσπαθήσαμε το κάνουμε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί ως κυβέρνηση για την κατάσταση στα hot spot που δεν είναι καλή. Προσπαθήσαμε να βαδίσουμε με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά βρήκαμε την αντίδρασή της και της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο. Πρέπει να καμφθούν οι αντιδράσεις στα νησιά και την κοινωνία τους που υπέκυψαν στην κούραση και τα λαϊκίστικα κελεύσματα τα δικά σας», δήλωσε ο κ. Μουζάλας.

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έκανε την σχετική επερώτηση στη Βουλή, κάλεσε τον Γιάννη Μουζάλα να ζητήσει συγγνώμη από τους νησιώτες και τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βιώνουν όπως είπε «απαράδεκτες» συνθήκες διαβίωσης. Δεν έλαβε καμία απάντηση…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Κομισιόν «αδειάζει» το Μαξίμου: «Εσείς φταίτε για την κατάσταση στη Μόρια»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανος Μουζάλας: «Τυχαίο γεγονός η τραγωδία στη Μόρια, θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε»



    ΣΧΟΛΙΑ