• Κοινωνία

    Κώστας Βαξεβάνης: Έφτασε στον Άρειο Πάγο – Στο πλευρό του βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

    Κώστας Βαξεβάνης

    Κώστας Βαξεβάνης


    Έχοντας στο πλευρό του νυν και πρώην βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στον Άρειο Πάγο ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, μετά την προσωποποίηση κατηγοριών σε βάρος του για τη διευρευνόμενη υπόθεση των παρεμβάσεων στη Novartis.

    Ο κατηγορούμενος έφτασε καταχειροκροτούμενος στο Ανώτατο Δικαστήριο από περίπου 50 συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων ο Παύλος Πολάκης που απηύθυνε το κάλεσμα για τη συγκέντρωση συμπαράστασης, οι πρώην υπουργοί Νίκος Παππάς και Γιάννης Μουζάλας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και ο τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης.

    Ο δημοσιογράφος και εκδότης έφτασε στον Άρειο Πάγο συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο για να ζητήσει προθεσμία από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.

    Ο Κώστας Βαξεβάνης κατηγορείται και θα απολογηθεί, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας. Ενεπλάκη μετά από μήνυση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για την εκβίαση του

    Κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα της Δικαιοσύνης είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά τις καταγγελίες για παρεμβάσεις του στην εισαγγελική έρευνα για τις μίζες της Novartis, της φαρμακοβιομηχανίας από τους εισαγγελείς διαφθοράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρειος Πάγος: Η Πρόεδρος ζητά να μείνουν εκτός Δικαιοσύνης οι πολιτικές αντιπαραθέσεις

    Η Novartis διευρύνεται και φοβίζει – Μπούλινγκ με Πολάκη ως τις εκλογές επέλεξε ο Τσίπρας

    Ο Πολάκης καλεί σε συγκέντρωση υπέρ Βαξεβάνη – ΝΔ: Σε επικίνδυνο δρόμο Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ