• Πολιτική

    Γ. Ντάισελμπλουμ: Τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι στο τραπέζι της συνάντησης με τον Τσακαλώτο

    Ντάισελμπλουμ

    Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής Eurogroup


    Τα πρωτογενή πλεονάσματα για την Ελλάδα θα βρίσκονται στο τραπέζι της κρίσιμης συνάντησης στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν θα γίνει κανένας λόγος για την ελάφρυνση του χρέους.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις παίρνουν πολύ χρόνο, όμως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Στη συνάντηση που θα επιχειρηθεί να λυθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η  διαπραγμάτευσης θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής, με συμμετέχοντες τους επικεφαλής των θεσμών και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Η πρωτοβουλία είναι του κ. Ντάισελμπλουμ, που προσπαθεί να κλείσει την ελληνική αξιολόγηση εντός του Φεβρουαρίου, έτσι ώστε να μη συμπέσει το αδιέξοδο με τις εκλογές στη χώρα του, την Ολλανδία, στις 15 Μαρτίου.

    Η συνάντηση θα έχει σκοπό να γεφυρώσει τις διαφορές ανάμεσα στους θεσμούς και να βρεθεί η χρυσή τομή που θα δεσμεύει μελλοντικά την ελληνική κυβέρνηση, με νομοθέτηση κάποιων μέτρων εκ των προτέρων, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του ΔΝΤ και να μπορέσει να συμμετάσχει και αυτό στο πρόγραμμα.

    Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις και με την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, ενώ αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ και τον επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, καθώς και άλλους αξιωματούχους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The wise man: Τι είπε ο Χουλιαράκης στο LSE και βαρέθηκαν όλοι; Στο χρέος τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει για Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος: Το κρίσιμο ραντεβού για την αξιολόγηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρούγκμαν: Τρελό να ζητάς από την Ελλάδα πλεόνασμα 3,5%



    ΣΧΟΛΙΑ