• First Top Stories

    Φλόριντα: Βετεράνος του Ιράκ ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale (video)

    Φλόριντα

    Ο δράστης του αεροδρομίου Fort Lauderdale-Hollywood της Φλόριντα των ΗΠΑ, Εστεμπάν Σαντιάγο


    Στρατιώτης και βετεράνος του Ιράκ ήταν ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγο, ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο διεθνές αεροδρόμιο Fort Lauderdale-Hollywood της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος έβγαλε ένα όπλο από τις αποσκευές του  – που είχαν περάσει τον έλεγχο – και ξεκίνησε να πυροβολεί στο πλήθος που βρισκόταν στο σημείο παραλαβής των αποσκευών, με αποτέλεσμα να αφαιρέσει πέντε αθώες ζωές.

    Ο Σαντιάγο συνελήφθη αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό και, όπως δήλωσε ο πράκτορας επικεφαλής του FBI στο Μαϊάμι, Τζορτζ Πίρο, ανακρίνεται από τις αρχές. Ο Πίρο πρόσθεσε ότι οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κίνητρο της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Φλόριντα να είναι η τρομοκρατία και ελέγχουν τα πρόσφατα ταξίδια του δράστη.

    Φλόριντα

    Ο 26χρονος, έφτασε στο Fort Lauderdale λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) από την Αλάσκα, σύμφωνα με τις αρχές. Τότε, έβγαλε το εννέα χιλιοστών όπλο του από τη βαλίτσα του, που είχε περάσει από τον έλεγχο του αεροδρομίου, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

    Τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Σαντιάγο πήγε σε μια τουαλέτα για να γεμίσει το όπλο του και όταν βγήκε άρχισε να πυροβολεί. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι σταμάτησε μόνο όταν του τέλειωσαν οι σφαίρες, οπότε και παραδόθηκε στην αστυνομία.

    Bίντεο που τραβήχτηκε από το κινητό τηλέφωνο ενός αυτόπτη μάρτυρα δείχνει τους ταξιδιώτες να γονατίζουν και να σπεύδουν να βοηθήσουν τα θύματα του δράστη που κείτονται στο πάτωμα, δίπλα από ένα καρουσέλ. Τουλάχιστον δύο από τα θύματα φαίνονται αιμόφυρτα, με τραύματα στο κεφάλι.

    Ο Σαντιάγο, που φορούσε ένα μπλουζάκι Star Wars, παρέμεινε σιωπηλός καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με μαρτυρίες.

    Εκτός από τους πέντε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οκτώ ακόμη έχουν τραυματιστεί από τα πυρά του 26χρονου βετεράνου, ενώ δεκάδες ακόμη έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία με μώλωπες ή με κατάγματα.

    Φλόριντα

    Φλόριντα

    Ο Σαντιάγο έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ και λίγους μήνες νωρίτερα είχε παρουσιαστεί στο γραφείο του FBI στο Άνκορατζ της Αλάσκα, με αλλόκοτη συμπεριφορά. Τότε τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον οδήγησε σε κλινική για να υποβληθεί σε ψυχολογικό έλεγχο. Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι μια αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών ελέγχει το μυαλό του και του ζητά να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

    Ο Σαντιάγο υπηρέτησε από το 2007 ως το 2016 στην Εθνοφρουρά του Πουέρτο Ρίκο και της Αλάσκα, ενώ είχε σταλεί στο Ιράκ από το 2010 ως το 2011, όπως ισχυρίζεται το Πεντάγωνο.

    Σημειώνεται ότι τα όπλα επιτρέπονται στα αεροπλάνα στις ΗΠΑ και η μεταφορά τους είναι κάτι συνηθισμένο, με την προϋπόθεση οι κάτοχοί τους να τα κρατούν κλειδωμένα σε μια σκληρή θήκη και να τα περνούν από τον έλεγχο των αποσκευών. Οι σφαίρες απαγορεύεται να μεταφέρονται στις αποσκευές χειρός, όμως επιτρέπονται στις βαλίτσες που περνούν από έλεγχο.

    Το tweet του Donald Trump για την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Φλόριντα:

    Η επίθεση στο αεροδρόμιο της Φλόριντα είναι η τελευταία μιας σειράς επιθέσεων μαζικών πυροβολισμών που έχουν συγκλονίσει τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρόμος στις ΗΠΑ: Νέο τρομοκρατικό χτυπήματα στη Φλόριντα με 5 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε πόσα θα πληρώσουμε φέτος σε ασφαλιστικές εισφορές, χάρη στις… αλχημείες του νόμου Κατρούγκαλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: “Μαχαιριά” από το Spiegel: Οι νέες εισφορές βολεύουν τους φοροφυγάδες, ενώ όποιος είναι ειλικρινής θα ματώσει



    ΣΧΟΛΙΑ