• Πολιτική

    Πλεύρης: Προϊόν που λειτουργεί μόνο με όρους επικοινωνίας ο κ. Κασσελάκης

    • NewsRoom
    Θάνος Πλεύρης

    Θάνος Πλεύρης


    «Ο κ. Κασσελάκης μέχρι στιγμής είναι ένα προϊόν που λειτουργεί μόνο με όρους επικοινωνίας. Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή, ακόμα και ο πιο μεγάλος υποστηρικτής του, μπορεί να μας πει με σαφήνεια ποιο είναι το πολιτικό υπόβαθρο του κ. Κασσελάκη» ανέφερε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

    «Αυτή τη στιγμή είναι ένα επικοινωνιακό προϊόν. Το αν θα αποκτήσει ή όχι πολιτικά χαρακτηριστικά εναπόκειται στον τρόπο που θα πολιτευτεί. Να το πούμε πάρα πολύ απλά. Και εμείς, όλοι οι πολιτικοί μπορεί να συμμετέχουμε σε ένα αθλητικό γεγονός, όπως έκανε στις Σπέτσες. Μπορεί αντίστοιχα να έχουμε και τις οικογένειές μας, να βγαίνουμε, να έχουμε και τον σκύλο μας, να πηγαίνουμε και στο γυμναστήριο. Αυτό σε κάποια φάση της ζωής μας μπορεί να το προβάλουμε και με όρους επικοινωνίας, αλλά παράλληλα θα εμφανιστούμε να μιλήσουμε για πολιτική. Μέχρι στιγμής για τον κύριο Κασσελάκη ξέρουμε τα πάντα για την προσωπική του ζωή, για την κοινωνική του ζωή και δεν έχουμε ακούσει πολιτικές θέσεις. Και αυτό, δεν το λέμε εμείς μόνο, μέσα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι μια μεγάλη κουβέντα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

    Αναφερόμενος στον αρνητικό αντίκτυπο που είχαν οι καταστροφές από πυρκαγιές και πλημμύρες το τελευταίο τρίμηνο, στην κυβερνητική εικόνα, όπως δείχνουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κ. Πλεύρης ανέφερε τα εξής.

    «Είμαι από τους βουλευτές που δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις. Οπωσδήποτε το πρώτο τρίμηνο της διακυβέρνησής μας και αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός σε αυτά, πέρα από τις ακραίες καταστάσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, που το λέω εξαρχής ότι ακραίες καταστάσεις μπορεί να είναι μια πραγματικότητα, δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι, προφανώς μέσα σε αυτό το διάστημα η αίσθηση που έχουν αποκομίσει οι πολίτες είναι ότι το ισοζύγιο μεταξύ θετικών και αρνητικών αυτό το πρώτο διάστημα είναι αρνητικό και γι’ αυτόν τον λόγο βλέπουμε έναν προβληματισμό στους πολίτες, που από τη μια πλευρά και είναι σημαντικό, δείχνουν την εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, γιατί παραμένουν τα ποσοστά να βρίσκονται στα ποσοστά εκλογών, από την άλλη πλευρά όμως, επειδή ζούμε σε αυτόν τον κόσμο, καταλαβαίνουμε ότι και το κομμάτι των φυσικών καταστροφών, αλλά και ενδεχομένως κομμάτια που οδήγησαν και σε απομάκρυνση ατόμων από κυβέρνηση ή αντιστοίχως επηρεάζουν την καθημερινότητα, όπως μπορεί να είναι η ακρίβεια, ότι όλο αυτό το πλαίσιο έχει βάλει σε έναν προβληματισμό τους πολίτες.

    Είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός όπως έχει δείξει, γιατί οι κυβερνήσεις κρίνονται σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, θα προβεί σε ό, τι χρειάζεται και δεν αναφέρομαι σε θέματα αλλαγών προσώπων, εγώ αναφέρομαι σε θέματα καλύτερης λειτουργίας και αποτελεσματικότητας. (…) Εγώ βάζω ως κουβέντα, το κομμάτι ότι θα γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις στη λειτουργία της κυβέρνησης, ώστε οι πολίτες όπως μας εμπιστεύτηκαν στις εκλογές και μας εμπιστεύτηκαν με ένα ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε πάρει σε άλλες εκλογές, γρήγορα να καταφέρουμε να διαλύσουμε την όποια αμφιβολία μπορεί να υπάρχει και να δείξουμε ότι με την ίδια αποτελεσματικότητα και ακόμα καλύτερα μπορούμε να κινηθούμε».

    Είμαστε η πρώτη και η μοναδική κυβέρνηση μετά το 2004 που ασχολήθηκε με το ΟΑΚΑ

    Σχετικά με το στέγαστρο του σταδίου στο ΟΑΚΑ, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως τα προβλήματα εντοπίστηκαν και θα μπουν σε διαδικασία αποκατάστασης εξαιτίας μελέτης που έγινε επί κυβέρνησης ΝΔ, κάτι που δεν είχε γίνει από καμία κυβέρνηση μετά το 2004.

    «Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και προφανώς και λόγω των συνεπειών που υπήρχαν, οικονομική κρίση, για μεγάλο χρονικό διάστημα, από ό, τι πληροφορούμαι και εγώ τώρα, από τα τέλη περίπου της δεκαετίας του 2000 και μετά δεν γινόντουσαν τα απαραίτητα έργα συντήρησης τα οποία απαιτούνταν. Μέχρι σήμερα που μιλάμε καμία κυβέρνηση δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα του ΟΑΚΑ, με αποκορύφωμα μάλιστα ότι στην κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Κοντονής σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάστηκαν 3 χρόνια για να βρούμε το φάκελο, από το 2015 έως το 2018. Εμείς τι κάνουμε τώρα ως κυβέρνηση, το 2021, όταν τέθηκε το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης, εντάξαμε συνολικά τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ σε μια αναβάθμιση, συμπεριλαμβανομένου και του στεγάστρου Καλατράβα, προκειμένου να μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης. Άρα είμαστε η πρώτη και η μοναδική κυβέρνηση μετά το 2004 που ασχολήθηκε με το ΟΑΚΑ. Η μελέτη αυτή η οποία έχει καταλήξει στο ότι υπάρχει θέμα, είναι στα πλαίσια της διαδικασίας που γινόταν ώστε να γίνουν οι διαγωνισμοί και τα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δηλαδή το 2021 έγινε ο διαχωρισμός σε όλα τα επίπεδα, υπήρξε ένα ποσό, αν δεν κάνω λάθος, 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της ανάπλασης γίνονται οι τεχνικές μελέτες. Στις τεχνικές μελέτες επισημάνθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ως προς την συντήρηση. Μάλιστα απ’ όσο έχουμε πληροφορηθεί και θα υπάρξουν και ανακοινώσεις από τον κ. Βρούτση για το θέμα, θα υπάρξει και δεύτερη γνώμη από το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Μετσόβιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία, ώστε να καταλήξουν στο τι πρέπει να γίνει. Και προφανέστατα, όταν υπάρχει μια μελέτη που δείχνει πρόβλημα ως προς την ασφάλεια, έστω και για προληπτικούς λόγους, επιλέγεται ορθώς να κλείσει τελείως το στάδιο και από εκεί και πέρα θα μπει στη διαδικασία της πλήρους αποκατάστασης και συνολικής αναβάθμισης» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

    Διαβάστε επίσης:

    Παύλος Μαρινάκης για ΟΑΚΑ: Μας εγκαλούν γιατί αποφασίσαμε να ελέγξουμε τη στατικότητα των κτηρίων;

    Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% φέτος και ανάπτυξη 3% για το 2024

    Χρυσοχοΐδης: Θέλουμε να ξυπνήσουμε τον κοιμισμένο γίγαντα του ΕΣΥ



    ΣΧΟΛΙΑ