• Οικονομία

    Πηγές ΥΠΟΙΚ: Θετικό το Eurogroup για τη δημοσιονομική πορεία, νέο «ορόσημο» η 27η Φεβρουαρίου

    • NewsRoom
    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών


    Θετικό ήταν το κλίμα που επικράτησε στη συζήτηση γύρω από την Ελλάδας στο σημερινό Eurogroup, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

    Όπως αναφέρουν από το ΥΠΟΙΚ, η συζήτηση περιλάμβανε δύο σκέλη, ένα για τον Προϋπολογισμό του 2019 και ένα για την Ενισχυμένη Εποπτεία, ενώ την Τρίτη θα συζητηθεί στο Ecofin, η εκκίνηση της “σε βάθος έρευνας” για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες.

    Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν πως επόμενο ορόσημο αποτελεί η 27η Φεβρουαρίου και η επόμενη Έκθεση για την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη. Στον τομέα των μεταρρυθμίσεων “επισημάνθηκαν οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019”, αναφέρουν οι πηγές του Υπουργείου, ενώ τονίζουν πως υπήρξε «θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας».

    Παράλληλα, δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ «επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα είναι πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία».



    ΣΧΟΛΙΑ