• Πολιτική

    Περιμένοντας τις ανακοινώσεις… Η μάχη για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες έληξε -Η αγωνία στο κατακόρυφο

    • NewsRoom


    Η αγωνία έφθασε στο τέλος της. Με τις ανακοινώσεις του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου, πέφτει η αυλαία της σκληρής μάχης της δημοπρασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, που διήρκησε 48 και πλέον ώρες. Θριαμβευτές και ηττημένοι θα εξέλθουν του κτηρίου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μετά την πρωτοφανή εμπειρία της τριήμερης δημοπρασίας. Δείτε ζωντανά την έξοδο των επιχειρηματιών από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ΕΔΩ .

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες -δεδομένου ότι κινητά και άλλα μέσα επικοινωνίας των διεκδικητών ήταν απενεργοποιημένα επί τρεις μέρες- η διαδικασία για την πρώτη άδεια πήρε 15 ολόκληρες ώρες (ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης), ενώ η αντίστοιχη για τη δεύτερη ξεκίνησε  το πρωί της Τετάρτης, χωρίς να έχει γνωστό πότε ακριβώς ολοκληρώθηκε. Με το ρυθμό αυτό, όλα δείχνουν ότι οι ανακοινώσεις για το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας θα πρέπει να αναμένονται από ώρα σε ώρα.

    Εν τω μεταξύ οι φήμες και το σούσουρο  για το ποιοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια, δίνουν και παίρνουν σε social media και ηλεκτρονικό Τύπο. «Δύο εφοπλιστές και δύο επιχειρηματίες οι νέοι “βασιλιάδες”», έσπευσαν να ανακοινώσουν κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αλήθεια όμως είναι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σε θέση να “αποκαλύψει” το παραμικρό επί της διαδικασίας καθώς η ρήτρα εμπιστευτικότητας φαίνεται να τηρείται ευλαβικά.

    Όσο για το τίμημα,  αυτό που μεταφέρεται από αρμόδιες πηγές που μίλησαν στο mononews.gr, είναι ότι η τιμή της πρώτης άδειας πρέπει να κινήθηκε μεταξύ των 15 – 16 εκατομμυρίων ευρώ. Λίγες ώρες αργότερα όμως, οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο  η πρώτη άδεια να άγγιξε ακόμα και τα 20 εκατομμύρια ευρώ ή τα “χτυπήματα” των διεκδικητών στη δημοπρασία να εκτινάχθηκαν και σε ποσά – έκπληξη της τάξης των 30 εκατ. ευρώ. Όλα μένουν να αποδειχθούν με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα αφορούν το σύνολο της διαδικασίας.

    pappas

    Η αντίστροφη μέτρηση έχει επισήμως αρχίσει, αλλά ειδικά τη Τετάρτη το βράδυ με τις φήμες να οργιάζουν ότι επίκειται η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση από τους κ.κ. Παππά και Κρέτσο ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες, στα επιτελεία των καναλαρχών η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο.

    Στο Φάληρο ο Γιάννης Αλαφούζος θέλοντας να σπάσει το κλίμα αβεβαιότητας, έβγαλε τους συνεργάτες του στο ΣΚΑΙ για … πίτσα. Το παρών έδωσαν όλοι οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ και ο Σταμάτης Μαλέλης, ενώ ο επικεφαλής του σταθμού δεν έχασε την ευκαιρία να απαθανατίσει στιγμές της βραδιάς αγωνίας με φωτογραφία και τιτίβισμα στον λογαριασμό του στο Twitter:

    alafoyzos dimosiografoialafouzos malelis

    skai malelis

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/olga-gerovasili-epoches-tou-mavrou-echoun-parelthi-stin-ellada-ti-perimeni-osous-minoun-choris-adies/70553



    ΣΧΟΛΙΑ