• Πολιτική

    Παρέπεμψε στους επιστήμονες ο Οικονόμου για τους πολλούς θανάτους από Covid-19

    Γιάννης Οικονόμου


    Στις ερωτήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου για το μακάβριο ρεκόρ της Ελλάδας σε νεκρούς από την Covid-19 το τελευταίο διάστημα, καθώς και στην επίκαιρη ερώτηση του Τσίπρα με την οποία πολιτικοποιεί το θέμα καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις, έδωσε μια απάντηση ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την συνολική κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

    «Όταν εξηγηθεί επιστημονικά η διάστασή του για την περίοδο που με ρωτάτε και υπάρχει περιθώριο πολιτικής εξήγησης, η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί» είπε.

    Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής: «Ο υψηλός αριθμός των θανάτων, η απώλεια της ανθρώπινης ζωής, είναι ένα εξαιρετικά λυπηρό, στενάχωρο και θλιβερό φαινόμενο απέναντι στο οποίο κανείς δεν μπορεί να το προσπερνά, χωρίς να του αποδίδει τη δέουσα σημασία. Δεν μπορεί κανείς να στέκεται αδιάφορος απέναντι σε κάτι τέτοιο. Είναι κάτι θλιβερό χωρίς αμφιβολία, όπως και αν το προσεγγίζει κανείς, είτε απομονώνοντας συγκεκριμένες περιόδους της πανδημίας, είτε βλέποντάς το από την αρχή μέχρι τώρα. Όμως είναι ένα θέμα το οποίο πρωτίστως έχει επιστημονική διάσταση και μετά, αν έχει, πολύ λιγότερο πολιτική. Όταν εξηγηθεί επιστημονικά η διάστασή του για την περίοδο που με ρωτάτε και υπάρχει περιθώριο πολιτικής εξήγησης, η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί».

    Διαβάστε επίσης:

    Πού το πάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

    Γ. Οικονόμου: Εντός της εβδομάδας τα μέτρα στήριξης για το φυσικό αέριο



    ΣΧΟΛΙΑ