Πολιτική

Οικονόμου: Εντός της εβδομάδας τα μέτρα στήριξης για το φυσικό αέριο

Οικονόμου: Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν μπορεί να προσφέρει κάτι

Γιάννης Οικονόμου – Κυβερνητικός εκπρόσωπος


Mέτρα στήριξης των καταναλωτών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, στο ίδιο πλαίσιο με τα μέτρα που προωθούνται για τη στήριξη των καταναλωτών ρεύματος, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν σύντομα, «μπορεί και εντός της εβδομάδας», έκανε γνωστό.

Aναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη προς διευκόλυνση των εμβολιασμένων, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι προφανώς οι εμβολιασμένοι δικαιούνται να έχουν προνόμια λόγω της συμβολής τους στην προσπάθεια εμβολιασμού και παρέπεμψε στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, αύριο. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσει η χώρα και να ζήσουμε lockdown.

Σχετικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για το Nautical Geo, o κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η Τουρκία δείχνει νευρικότητα μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

«Ο Τσίπρας αποδεικνύει την πολιτική του ανεπάρκεια»

«Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της χώρας, μια επιτυχία ιστορικών διαστάσεων», υπογράμμισε και τόνισε ότι «ο διεθνής αντίκτυπος και το πολιτικό και στρατιωτικό αποτύπωμα ήδη αποτελούν την τρανότερη απόδειξη».

«Προσδοκούσαμε και ελπίζουμε σ’ ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, σε μια πανεθνική πανστρατιά στήριξης της συμφωνίας και των εθνικών μας συμφερόντων».

«Δυστυχώς όμως για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό την πολιτική του ανεπάρκεια. Παραμένει προσκολλημένος σε ιδέες και ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο σύγχρονο, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και διπλωματικό περιβάλλον και για αυτό επιλέγει για μια ακόμα φορά να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της χώρας», πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου και υπενθύμισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο έκανε και στη συμφωνία με την Αίγυπτο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε αρνητικά την χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα ενώπιον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Ήταν ανερμάτιστη με αναμασημένα υπονοούμενα, κλισέ και ψέματα. Ήταν ενδεικτική της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αντιλαμβανόμενος το προσωπικό, πολιτικό του αδιέξοδο. Προσπάθησε να παρουσιάσει την εικόνα μιας χώρας που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα αλλά και την αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».

Και πιο επιθετικά πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να γίνει η εθνική εξαίρεση. Η αντιμετώπισή του απέναντι στη συμφωνία είναι πολιτικά και εθνικά ασύνετη. Είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Με τις αγκυλώσεις, τις εμμονές, τις ψευδαισθήσεις του είναι απέναντι σε μία συμφωνία που αποτελεί πρώτα και πάνω απ’ όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης. Ο Ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και με κραυγές αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις. Και αυτήν την πολιτική ακολουθούν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση».

Οικονόμου: «Καμία ανοχή σε περιστατικά βίας και εγκληματικές συμπεριφορές»

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε και για τα περιστατικά βίας σε σχολεία και αλλού που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό επισημαίνοντας: «Για την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι η χρήση της βίας και οι εγκληματικές συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται προξενούν μόνιμη βλάβη στην κοινωνία και για αυτό και δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει καμιά ανοχή».

«Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η συντεταγμένη πολιτεία απαντά με την εφαρμογή του νόμου. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινούνται και οι συλλήψεις, οι έρευνες και οι προσαγωγές που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία. Επίσης, τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, που είναι επιφορτισμένα με το ποινικό σκέλος αυτού του φαινομένου, θα πράξουν όλα όσα απαιτούνται», συμπλήρωσε.

Τόνισε τέλος: «Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε ούτε τον μιμητισμό ούτε την εργαλειοποίηση αυτών των θλιβερών περιστατικών. Όπως είμαστε και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την νεκρανάσταση νεοναζιστικών συμμοριών. Άλλωστε για μας η πολιτική καταδίκη του φασισμού είναι αυτονόητη, είναι απερίφραστη. Άλλοι είναι εκείνοι που όσο κυβερνούσαν δεν έκαναν τίποτα έμπρακτο εναντίον της ακροδεξιάς, σε αντίθεση με την παράταξη μας και την κυβέρνησή μας που ανυποχώρητα αντιμετώπισε και διέλυσε την Χρυσή Αυγή».

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Νέο ρεκόρ στις τιμές – Στα 111 ευρώ στην ΟλλανδίαΣΧΟΛΙΑ