• Πολιτική

    Αιχμές Βενιζέλου: Να μας πουν γιατί είμαστε στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους

    Αιχμές Βενιζέλου: Να μας πουν γιατί είμαστε στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους

    Ευάγγελος Βενιζέλος


    «Έχουμε εξοικειωθεί με το ότι πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων», ήταν η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου , προσθέτοντας τη φωνή του στους ανησυχούντες για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

    Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, προειδοποίησε για τον κίνδυνο επανάληψης της κρίσης του 2020 στην πόλη και προχώρησε και σε κάποια ερωτήματα, με αφορμή την διαχείριση από την κυβέρνηση.

    Αφού υπενθύμισε τις περυσινές προειδοποιήσεις του, που δυστυχώς επαληθεύτηκαν, σημείωσε:

    «Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, βλέπω ότι ανακοινώνεται ότι η παρέλαση και ο εορτασμός θα γίνει άνευ διακρίσεως για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

    «Λοιπόν, δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα, δεν μπορεί να είμαστε εμείς αυτή τη στιγμή με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων και η Πορτογαλία με 2 νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με 4».

    «Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο».

    “Ποιο είναι το πρόβλημα;” είναι η απορία του Ε. Βενιζέλου

    Ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «οφείλει η ιατρική κοινότητα επειγόντως, σήμερα, να μας πει τι σημαίνει, γιατί έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό θανάτων εμείς».

    «Το πρόβλημα είναι οι εμβολιασμοί, είναι οι ΜΕΘ, ποιο είναι το πρόβλημα;», αναρωτήθηκε  και κάλεσε την επιστημονική κοινότητα «να μας πει τι συμβαίνει στη χώρα, γιατί είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες σε θανάτους στην Ευρώπη, γιατί έχουμε τόση διαφορά».

    «Κάτι συμβαίνει», συνέχισε και επισήμανε, με μία σαφή αιχμή για τα όσα συμβαίνουν και στο πολιτικό πεδίο:

    «Δεν μπορεί στη φάση αυτή να έχουμε αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλαγή στην προεδρία του ΕΟΔΥ, ακύρωση της Επιτροπής των Ειδικών, των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων».

    «Χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, η επιστήμη να μην πολιτεύεται, να μην κρύβει τα λόγια της, να πει την αλήθεια. Μετά θα πάρουν πολιτικές αποφάσεις τα πολιτικά όργανα εκτιμώντας την οικονομία, τον τουρισμό, όλα τα άλλα», ανέφερε εμφατικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

    Διαβάστε επίσης:

    2.125 νέα κρούσματα και 36 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    e-ΕΦΚΑ: Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για μητέρες κατά το χρόνο άδειας λόγω τοκετού

     



    ΣΧΟΛΙΑ