• Πολιτική

    «Παραλήρημα» Πολάκη στην ΕΡΤ: «Ποιος είναι ο Στουρνάρας, ο Πάπας και δεν μπορώ να του μιλήσω;» (video)

    • NewsRoom
    πολακης

    Παύλος Πολάκης


    Σε ένα νέο προσωπικό σόου από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγεία Παύλος Πολάκης.

    Με την ανοχή των παρουσιαστών της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά», Κατερίνας Ακριβοπούλου και Σωτήρη Καψώχα, οι οποίοι μάλιστα υποχρέωσαν και τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο να περιμένει να ολοκληρώσει ο αναπληρωτής υπουργός τους μακρείς του μονολόγους, ο κ. Πολάκης επιδόθηκε σε νέες επιθέσεις και απειλές κατά των ΜΜΕ, της αντιπολίτευσης και του Γιάννη Στουρνάρα.

    Είναι δε χαρακτηριστικό πως όταν ο κ. Παπαχλιμίντζος διαμαρτυρήθηκε για τον 10λεπτο εισαγωγικό μονόλογο του Παύλου Πολάκη, ζητώντας να υπάρξει διάλογος, η Κατερίνα Ακριβοπούλου τον σταμάτησε με τηνατάκα: «Ο διάλογος θα γίνει μετά!». Ένας διάλογος ο οποίος, ωστόσο, δεν έγινε σχεδόν ποτέ καθώς οι τρεις δημοσιογράφοι απλά ακολουθούσαν τον ειρμό της σκέψης του Παύλου Πολάκη.

    «Ε, να ζορίζομαι, ε, να το πήρα το δάνειο» είπε ο κ. Πολάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η δημοσιοποίηση της υπόθεσης έγινε γιατί κάποιοι «θέλουν να κρύψουν τις αποκαλύψεις Τσουκάτου για το ΠΑΣΟΚ και για τον χρηματοδότη της Μαρέβας Μητσοτάκη». «Θα ποινικοποιήσουμε το αν ένας πολιτικός μπορεί να πάρει δάνειο; Ή έπρεπε να τα καλύπτουμε, με βαλίτσες και με άλλους τρόπους που γίνονταν παλιά;» αναρωτήθηκε.

    Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε ως «καλοδεχούμενη την εισαγγελική παρέμβαση» για την κίνησή του να δώσει στη δημοσιότητα την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα, γιατί όπως ανέφερε «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Μάλιστα, προανήγγειλε τη δικαίωσή του από τη δικαιοσύνη, ενώ αναρωτήθηκε αν μετά από τη θα έχει άδικο αν καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον Γιάννη Στουρνάρα.  «Ουδέποτε απείλησα τον κ. Στουρνάρα. Θα φταίω να του κάνω μήνυση, αν αποδειχθεί ότι δεν τον ηχογράφησα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Φυσικά και πήρα τηλέφωνο τον Στουρνάρα και του είπα ότι πάρα πολύ καλά κάνει και ελέγχει αν πήρα νομίμως το δάνειο» ανέφερε προσθέτοντας: «Εγώ του είπα αφού το κάνετε για μένα θα πρέπει να το κάνετε και για άλλα δύο-τρία δάνεια και αυτός μου απαντά ότι η εποπτεία είναι αλλού, στον SSM. Ότι μπορεί να ελέγξει μόνο την Attica Bank, γιατί δεν είναι συστημική».

    «Του είπα τι αρχιτραπεζίτης είσαι; Λέει ψέματα, μπορεί να ελέγξει τις συστημικές τράπεζες, αρκεί να πάρει τη σχετική άδεια από την εποπτική αρχή», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, ενώ με πρόσθεσε πως «εμείς τον σεβασμό απέναντι στον κ. Στουρνάρα τον έχουμε αποδείξει -όταν μιλούσε για πιστοληπτική γραμμή και εμείς μιλούσαμε για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια».

    «Ποιος είναι ο κ. Στουρνάρας; Ο Πάπας της Ρώμης και δεν μπορώ να του μιλήσω;», ανέφερ χαρακτηριστικά.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξέφρασε για μια ακόμα φορά τα παράπονά του κατά των ΜΜΕ που δεν ακολουθούν τη γραμμή της κυβέρνησης. «Με έχουν κατακρεουργήσει εδώ και τρεις μέρες τα ΜΜΕ» υπογράμμισε. Αντίθετα, κάλυψε τους δημοσιογράφους που δημοσιοποίησαν τον διάλογό του με τον Γιάννη Στουρνάρα: «Με πήραν τηλέφωνο κάποιοι δημοσιογράφοι και τους είπα τι είπαμε με τον κ. Στουρνάρα», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι η μεταφορά της συνομιλίας «ήταν από στήθους». Άλλωστε, όπως δήλωσε, έχει «καλό μνημονικό και θυμάται τα πάντα».

    Σε ένα άλλο μακρύ μονόλογο του, επιτέθηκε εκ νέου στον Γιάννη Στουρνάρα και τη σύζυγο του, κάνοντας λόγο για «εκδικητική αντιμετώπιση» από μέρους του, μέσω του δανείου των 100.000 ευρώ.

    Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να δείξει κάποια έγγραφα στοιχεία. Με την άδεια της παρουσιάστριας, ο κ. Πολάκης σηκώθηκε και ξεκίνησε να ψάχνει τα ντουλάπια του γραφείου του, γυρίζοντας πλάτη στην κάμερα, για να φέρει μια στοίβα απο χαρτιά. Όπως υποστήριξε, επρόκειτο για «στοιχεία που έχω πάει εγώ στον εισαγγελέα. Όλες αυτές οι κούτες… Τα μισά από αυτά εδώ είναι στοιχεία που έχω πάει στον εισαγγελέα. Και αφορούν το σκάνδαλο της Novartis, όλες τις πτυχές του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο κατανάλωσα πάρα πολλή φαιά ουσία για να βρεθούν όλα αυτά και να αποσταλούν στον εισαγγελέα, στην Εξεταστική της Βουλής. Είναι ο κατάλογος των συμβάσεων, των 894 που έκαναν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και Βορίδη σε όλα τα ΜΜΕ… Εννέα εκατομμύρια ευρώ είναι αυτός ο κατάλογος».

    Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε ξανά και στην καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Βασίλη Μπεσκένη, υποστηρίζοντας για μια ακόμα φορά πως από σεβασμό στο θάνατό του δεν πήγε στο δικαστήριο για να παραθέσει τα στοιχεία που έχει με αποτέλεσμα να καταδικαστεί, τα οποία ωστόσο το δικαστήριο χαρακτήρισε πλαστά. Όπως προανήγγειλε θα προσκομίσει τα στοιχεία  στο Εφετείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρέμβαση εισαγγελέα για την τηλεφωνική συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σάπιο πολιτικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ: Aπό τον Kαλογρίτσα στον Πολάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Χαμός» στη Βουλή με Πολάκη-Γεωργιάδη: «Κουνήθηκε το Playmobil – Είσαι και υπουργός, σαχλαμάρα»



    ΣΧΟΛΙΑ