• Πολιτική

    Παπαγγελόπουλος: Κάποιοι θα ντρέπονται να με δουν, ανοησίες οι καταθέσεις των δικαστικών

    • NewsRoom

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


    Αποφασισμένος να αποκαλύψει, όπως ανέφερε, τα πρόσωπα και τα ονόματα που βρίσκονται πίσω από την στοχοποίησή του εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Ωστόσο, οι περισσότερες από τις.. αποδείξεις που έφερε αφορούσαν προσωπικές επιθέσεις στον «κακό χαρακτήρα» του Ιωάννη Αγγελή, το γεγονός πως η Ελένη Ράικου δεν είχε αναφερθεί εναντίον του κατά την επιστολή παραίτησής της και το ότι έδωσε δύο και όχι μια κατάθεση, το ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει και στο παρελθόν μηνύσεις αλλά και στο… απίστευτο επιχείρημα πως δεν γίνεται να χρησιμοποιούσε ως ψευδώνυμο το Ρασπούτιν, γιατί η ιστορική φυσιογνωμία της τσαρικής Ρωσίας δεν έμεινε γνωστή για τις μηχανορραφίες της αλλά για τη… θεωρία του για το σεξ.

    «Μου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω ποιοι είναι οι σκευωροί και ποιοι είναι οι συκοφάντες. Είμαι στενοχωρημένος, αλλά ταυτόχρονα νιώθω και τεράστια ανακούφιση. Εκτελείται σε βάρος μου οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Παπαγγελόπουλος.

    «Θα μετατρέψω τους κατηγόρους μου σε κατηγορούμενους», είπε, υποστηρίζοντας ότι υφίσταται πολιτική δίωξη από κύκλωμα «για να τον εκδικηθεί».

    «Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και καιρό. Είμαι θεσμικός άνθρωπος και δεν έχω απαντήσει δημόσια. Όμως σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να απαντήσω ποιοι είναι οι σκευωροί και οι συκοφάντες.

    «Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Πολύ στεναχωρημένος και παράλληλα χαρά και ανακουφισμένος. Λυπημένος γιατί δεχόμαστε επικοινωνιακή και πρόστυχη στοχοποίηση. Είμαι στεναχωρημένος γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ με αρχηγό τον Μητσοτάκη θα έχει προαποφασίσει την δίωξη εις βάρος μου. Μου είναι αδιανόητο ότι προδότες της παράταξης να εκβιάζουν και να απειλούν με νέα προδοσία προκειμένου να εκδικηθούν εμένα και τον Τσίπρα. Νιώθω χωρά γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να αντιπαραθέσω την αλήθεια στα χυδαία ψέματα», ανέφερε.

    «Σήμερα και στην επιτροπή θα μάθει ο λαός άγνωστες πτυχές και θα μετατρέψω τους κατηγόρους μου σε κατηγορούμενους. Εδώ που οδήγησαν τα πράγματα νοσηροί εγκέφαλοι είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ το συμφέρον πολιτικής και δικαιοσύνης. Να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες και συνενόχους με ονόματα και διεύθυνσης αυτής της εγκληματικής οργάνωσης που θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της και να με εκδικηθεί», υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

    «Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν πρόσωπα από διάφορους χώρους. Έχω συγκεντρώσει πλήθος δημοσιευμάτων που προαναγγέλουν την ποινική μου δίωξη. Επειδή όλοι οι σοβαροί νομικοί θεωρούν ότι η δίωξή μου είναι γελοία προσπαθούν να προκαλέσουν νέες έρευνες σε βάρος μου. Γράφουν σε εβδομαδιαίες εφημερίδες ή λένε σε εκπομπές χυδαία ψέματα. Επικαλούνται πρακτοριλίκια με παρακολουθούν δημοσιεύουν φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις ότι δήθεν στήνω σκευωρίες εκεί. Μα τι σόι σκευωρός είμαι όταν συγκεντρώνω συνεργάτες μου σε μαγαζί της Κηφισιάς όπου βρίσκονται και στελέχη της ΝΔ. Μάλλον δεν είμαι σκευωρός. Βλάκας είμαι».

    «Ακούστε με, παραπέμψτε με, καταδικάστε με, αλλά ακούστε με», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος και κατήγγειλε πως αναζητούν εναγωνίως ψευδομάρτυρες, ανέφερε. Έχουν την ελπίδα πως θα βρεθεί κάποιος αφελής.

    «Δεν φθάνουν αυτά αναζητούν εναγωνίως και ψευδομάρτυρες ιδίως από τον χώρο της δικαιοσύνης για να συγκροτήσουν την εγκληματική τους οργάνωση.Για ποιο τεκμήριο αθωότητας μιλάμε; Στην περίπτωσή μου ασελγούν βάναυσα. Για όλα φταίει ο Ρασπούτιν, ξυρίζουν τον Ρασπούτιν, στα κάγκελα ο Ρασπούτιν. Θα σας τα πω όλα. Όχι σήμερα. Σήμερα μόνο επιγραφές θα σας πω.Τα στοιχεία όταν ξεκινήσει η προανακριτική θα τα πάω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την προστασία μου. Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα. Δεν είχα ούτε έχω φιλοδοξίες. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι απλός και ήσυχος άνθρωπος αλλά ξέρουν ότι θα συγκρουστώ αν θεωρήσω ότι απειλούμαι. Αλήθεια αν ήμουν σκευωρός δεν θα αναζητούσα την ασυλία μου. Ο Τσίπρας δεν θα με προστάτευε λίγο;»

    «Έχω όλα τα στοιχεία και θα τα καταθέσω στην προκαταρκτική. Αλλά θα τα πάω και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσω την προστασία» προειδοποίησε,  ενώ ανέφερε πως δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του από τους δικαστικούς που τον καταγγέλλουν, αλλά μόνο εκθέσεις ιδεών. Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν μπορεί να καταγγέλλεται για ηθική αυτουργία.

    Ως απόδειξη αναφέρθηκε στις  μηνύσεις πολιτικών αρχηγών που δεν αναφέρονται στο όνομά του συγκεκριμένα, ή δεν στρέφονται εναντίον του, υποστηρίζοντας πως αυτό δείχνει πως δεν έχουν να του προσάψουν κάτι.

    Για την Ελένη Ράικου

    Επιτέθηκε δε στην Ελένη Ράικου, υποστηρίζοντας πως κατά την πρώτη της καταγγελία δεν είχε αναφερθεί στο όνομά του ως Ρασπούτιν, ούτε όταν παραιτήθηκε μετά τα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου εναντίον της. Κάτι που σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο αποδεικνύει την αθωότητά του!

    «Την ίδια ημέρα έδωσε 2 καταθέσεις. Είπε ότι την επιστολή παραίτησής της δεν την έχει μαζί της και θα τη φέρει αργότερα.Στην πρώτη της κατάθεση δεν είπε τίποτα για τον Ρασπούτιν. Περιορίζεται να αναφερθεί σε 2 τηλεφωνήματα. Στο πρώτο, ψευδώς λέει ότι της ζήτησα πληροφορίες για πολιτικά πρόσωπα. Στο 2ο ότι της ζήτησα διώξεις πολιτικών.

    Απορώ για την προχειρότητα της. Ποιος ο λόγος να την πιέσω να στείλει την δικογραφία στην Βουλή; Δεν ήταν υποχρεωμένη να την στείλει αμελλητί στην Βουλή αν υπήρχε όχι εμπλοκή αλλά απλή αναφορά προσώπου πολιτικού. Επιπλέον να ληφθεί υπόψη ότι εμπλοκή πολιτικών προσώπων εμφανίστηκε πολλούς μήνες μετά. Για ποια πολιτικά πρόσωπα μιλά η κα Ράικου; Θα μας τρελάνει;», ανέφερε

    «Η κυρία Ράικου θα αναγκαστεί να απαντήσει στην προανακριτική επιτροπή και σε αυτά και σε άλλα που θα της τεθούν. Σήμερα θέτω τα ακόλουθα: Η κα Ράικου τοποθετήθηκε στην εισαγγελία Διαφθοράς το 2013 και ανανεώθηκε 2015 η επιλογή της με οριακή πλειοψηφία, 6-5. Μάλιστα το 2013 μόλις είχε προαχθεί και πολλοί υποστήριξαν ότι ήταν άπειρη όπως το υποστηρίζουν και σήμερα για την Τουλουπάκη.

    Επίσης, να σας γνωρίσω ότι πολλοί συνάδελφοι ειδικά ανώτατοι δικαστές που έχουν περιορισμένη αντίληψη λένε ότι δεν έπρεπε να δεχθεί η Ράικου τον διορισμό της λόγω οριακής πλειοψηφίας. Φθάνουμε στο σήμερα η Ράικου παραιτήθηκε λίγο πριν λήξει η θητεία της με επιστολή προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στην επιστολή δεν αναφέρεται σε Ρασπούτιν και Παπαγγελόπουλο. Μιλά για διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους και λογαριασμό 28 εκατ ευρώ. Λεει ότι έχει κατηγορηθεί από παράκεντρα διαφθοράς που επιζητούν παρεμπόδιση έρευνας. Μετά από μήνες η κα Ράικου ανακάλυψε στην φαντασία της τον Ρασπούτιν. Στην επιστολή παραίτησής της δεν αναφέρει τίποτα για εμένα», ανέφερε.

    «Η κα Ράικου κατέθεσε στον κ. Σοφουλάκη ότι είναι γνωστή η σχέση μου με την κα Τουλουπάκη. Είναι γνωστή όμως και με την κα Ράικου. Όταν έγινα υπουργός ερχόταν στο υπουργείο και μου έφερνε γλυκά, μέχρι και γραβάτες μου έχει φέρει. Η φιλική μας σχέση απαγόρευε να της μιλήσω με τέτοιο ύφος. Δύο χρόνια βομβαρδίζομαι με τέτοιον οχετό. Η φιλική μας σχέση και η οικειότητα που είχαμε , στο ίδιο γραφείο ήμασταν και για τα παιδιά μας μιλάγαμε, πρέπει να ντρέπεται», συνέχισε.

    «Να της υπενθυμίσω ότι μου ζητούσε μετά την παραίτησή της να την βοηθήσω για τα πειθαρχικά που είχε εις βάρος της. Ζήταγε από εμένα να την βοηθήσω που εγώ την καταπίεζα. Και μετά οι κύκλοι της ανακάλυψαν τον Ρασπούτιν. Η κα Ράικου μου είχε ζητήσει βοήθεια για να ανανεωθεί η θητεία της για 3η φορά. Της απάντησα με ειλικρίνεια, γιατί πάντα τέτοιος ήμουν ένας βλάκας ειλικρινής, ότι είναι πολύ δύσκολο. Όμως η κυρία Ράικου είχε καλή σχέση και με τον Σαμαρά. Μου είχε ζητήσει να της κλείσω ραντεβού», υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος..

    «Γιατί επέστρεψε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση; Με ποιον τηλεφωνήθηκε; Μήπως αυτός στον οποίο τηλεφώνησε δεν έμεινε ικανοποιημένος από όσα είπε αρχικά; Το μέγα σκάνδαλο με τη σκευωρία εξελίσσεται σε φιάσκο. Διάβασα στον τύπο λίγες ημέρες μετά την κατάθεση της κυρίας Ράικου, έσπευσε η εβδομαδιαία εφημερίδα του Βίκτωρα Μητρόπουλου να δικαιολογήσει την διπλή κατάθεση Ράικου. Επέδωσε μάλιστα ευθύνες στον Σοφουλάκη ότι δήθεν την χειραγώγησε με τις ερωτήσεις του. Πως τα γνωρίζει αυτά ο κ. Μητρόπουλος; Ηταν παρών; Είναι μια αδίστακτη προσπάθεια σπίλωσης και τρομοκράτησης αυτή την φορά προς τον κ. Σοφουλάκη», ανέφερε.

    «Όμως η κυρία Ράικου είναι και ανιστόρητη. Ισχυρίζεται ότι αυτοαποκαλούμε Ρασπούτιν για μηχανορραφίες που όμως δεν αποδίδονται στον Ρασπούτιν αλλά σε άλλους Θα μπορούσα να αποκαλώ τον εαυτό μου Μακιαβέλι, Μέτερνιχ.  Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία για τα σωματικά του χαρίσματα λέγοντας ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη θέωση. Είναι κι αυτό μια απόδειξη ότι ποτέ δεν αυτοχαρακτηρίστηκα Ρασπούτιν. Δεν μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου Ρασπούτιν. Μακιαβέλι θα έπρεπε να με λέω.., υποστήριξε.

    Για τον Αγγελή

    Στη συνέχεια επιτέθηκε στον εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, υποστηρίζοντας πως οι καταθέσεις του δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά καθώς όλοι ξέρουν πως ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του δεν είναι καλές!

    «Ας δούμε ποιος είναι ο κ. Αγγελης. Όλος ο Άρειος Πάγος, δικηγόροι, εισαγγελείς και πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις γνώσεις του, το χαρακτήρα του και κυρίως τη συμπεριφορά του. Οι συνειρμοί και η φαντασία Αγγελή τον οδηγούν στο Ρασπούτιν χωρίς κανένα άλλο στοιχείο. Τι είχε γίνει στη Βιέννη και φοβόταν ο κ. Αγγελής και προσπαθούσε να εξασφαλίσει προστασία από τον κ. Καλογήρου αυτός ο αδέκαστος εισαγγελέας που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και παρέμβαση από υπουργό. Όλα αυτά που λέει ο κ. Αγγελής για απομάκρυνση δική μου και της κ. Τουλουπάκη αν ισχύουν που εγώ δεν τα πιστεύω τότε η κ. Παπασπύρου και η κ. Δημητρίου τον έπιασαν κορόιδο γιατί και η κ. Τουλουπάκη έμεινε και εγώ υπουργός έμεινα. Αν ισχύουν όλα αυτά σκευωρός είναι ο κ. Αγγελής που συμμετέχει σε τέτοιες μαζώξεις», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

    «Διάβασε κάνεις νομικός σας αυτή την δικογραφία πριν κάνετε την προανακριτική ή βρήκατε τον Παπαγγελόπουλο που είναι ο εύκολος στόχος για να χτυπήσετε τον Τσίπρα; Σου λέει θα χτυπήσουμε τον Παπαγγελόπουλο, αλλά θα πάρει η μπάλα και τον Τσίπρα θα καταρρακώσουμε τον Παπαγγελόπουλο και θα τσαλακώσουμε τον Τσίπρα. Ούτε από νταβατζήδες ξέρω ούτε από προστάτες. Θα μιλήσουμε και για νταβατζήδες και για προστάτες. Μήπως η Τουλουπάκη δε συμφωνούσε με τις εντολές Αγγελή γιατί ήταν ανόητες και παράνομες και δε συμφωνούσαν με την δικαστική της συνείδηση;»

    Για Σαμαρά

    Τέλος επιτέθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως καταφέρθηκε δικαστικά εναντίον του επειδή είναι… δικομανής!

    «Είχα επαφές και συναντήσεις με τον κ. Σαμαρά όταν επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία και ήταν ευρωβουλευτής, υπουργός και πρωθυπουργός αλλά με έβλεπε και μετά και συζητούσαμε όταν έγινα εγώ υπουργός. Θα αναφερθώ και στο τι μου έλεγε πως αποκαλούσε κάποιους και ποια πράγματα μου ζητούσε και με παρακαλούσε.

    Στο παρελθόν ο Σαμαράς έχει μηνύσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έχει δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό ότι κατέφυγε στην δικαιοσύνη για να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη του από τις κατηγορίες του Μητσοτάκη σύμφωνα με τις οποίες χρηματίστηκε για να ρίξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 93 . Επίσης είχε καταφερθεί κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη λέγοντας ότι έχει μηδαμινή αξιοπιστία, τα ίδια ακούμε κι εμείς ότι είμαστε αναξιόπιστοι. Όταν ο Μητσοτακης τον κατηγόρησε για εξαγορά μήνυσε και πάλι τον Μητσοτάκη. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να μηνύσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν δε γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί δεν θα τολμήσει για δεύτερη φορά να ρίξει κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας»!



    ΣΧΟΛΙΑ