• Πολιτική

    Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την αθώωση Τουλουπάκη – Τι λέει για την καταδίκη Παπαγγελόπουλου

    • NewsRoom
    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος - Ελένη Τουλουπάκη

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος – Ελένη Τουλουπάκη


    Την ικανοποίησή του για την αθώωση της Ελένης Τουλουπάκη από το ειδικό δικαστήριο εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδοντας να την χαρακτηρίσει ως δικαίωση για την «σκευωρία Novartis».

    «Η αθώωση της κ. Τουλουπάκη τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis και οποιασδήποτε άλλης μομφής στο πρόσωπό της, σε σχέση με τον τρόπο που εκτέλεσε τα καθήκοντά της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς. Αυτό που μένει είναι το σκάνδαλο, και δυστυχώς χωρίς καμία απόδοση ευθυνών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Πάντως, το κατηγορητήριο για την Ελένη Τουλουπάκη για το οποίο δίκασε το Ειδικό Δικαστήριο δεν αφορούσε τη σκευωρία Novartis, αλλά την υπόθεση της μη μεταβίβασης στη Βουλή της μηνυτήριας αναφοράς  των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου σχετικά με τη μη τιμολόγηση φαρμάκων δυο φορές το 2015, επί υπουργίας στο Υγείας του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Αντίθετα, σχετικά με την καταδίκη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για δύο υποθέσεις κατάχρησης εξουσίας, μεταξύ των οποίων και οι πιέσεις στην Ελένη Ράικου για την υπόθεση Novartis, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει:

    «Σε ό,τι αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση της δικαιοσύνης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, επί των ημερών του οποίου άνοιξε η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, την αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας».

    Διαβάστε επίσης

    Ειδικό Δικαστήριο: Ένοχος ο Δ. Παπαγγελόπουλος για παράβαση καθήκοντος – Αθώος για την κατάχρηση εξουσίας



    ΣΧΟΛΙΑ