• Πολιτική

    Παπαγεωργίου και Ζαγοραίος στο Ειδικό Δικαστήριο: Δεν δεχθήκαμε παρεμβάσεις από τον Παπαγγελόπουλο

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. πρώην Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. πρώην Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης


    Δεν δέχθηκαν ποτέ παρέμβαση στο έργο τους από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο δύο εισαγγελείς, με θέσεις κλειδιά την επίδικη περίοδο.

    Είναι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Παπαγεωργίου, επόπτης των 2 καταγγελλόντων Ελένης Ράικου-Παναγιώτη Αθανασίου και ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

    Η συνεργασία μου με όλους τους συναδέλφους μου ήταν πολύ καλή» ανέφερε ο μάρτυρας. Σχετικά με ερώτηση που του τέθηκε για το εάν δέχτηκε παρεμβάσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο μάρτυρας ανέφερε:

    «Ποτέ ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν επιχείρησε να παρέμβει σε εμένα, σε υποθέσεις που ερευνούσαν οι 2 εισαγγελίες που επόπτευα (Οικονομική Εισαγγελία και κατά της Διαφθοράς) .

    Μια φορά τον είχα συναντήσει σε έναν αγιασμό. Δεν τον γνώριζα. Επίσης δεν είχα αντιληφθεί παρέμβαση του σε άλλο εισαγγελέα ή δικαστή. Η κα. Ράικου ποτέ δεν μου ανάφερε κάτι για παρέμβαση από τον Παπαγγελόπουλο. Αιφνιδιάστηκα.από την παραίτηση της.»

    Για την υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς και του Μιχάλη Σάλλα ο κ. Παπαγεωργίου κατέθεσε:

    «Ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου με είχε ενημερώσει για τα δυο πορίσματα των υποθέσεων της Πειραιώς και του κ. Σάλλα, λέγοντας μου ότι κατέληγαν σε διώξεις για στελέχη της τράπεζας. Μου είπε ότι δεν θα βιαζόταν να ασκήσει ποινικές διώξεις γιατί ήταν σοβαρές υποθέσεις και τα μεγάλα πορίσματα ήθελαν μελέτη. Εγώ το θεώρησα σωστό ως σκέψη.

    Ήθελε να το ψάξει περισσότερο.

    Τέσσερις μήνες μετά άσκησε διώξεις, αλλά είχε ήδη δημοσιευθεί σε εφημερίδα. Ο κ. Αθανασίου μου είχε πει ότι ξέρει πως “για την πορεία αυτών των υποθέσεων θέλει να γνωρίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος”. Αλλά δεν μου είπε για παρέμβαση του».

    Για την Ελένη Τουλουπάκη ο μάρτυρας κατέθεσε:

    «Ήμουν ευχαριστημένος από τη ζήλο και την εργατικότητα της. Δεν είχα ποτέ την εντύπωση ότι λειτούργησε με σκοπιμότητα».

    «Δεν δέχθηκα ποτέ παρέμβαση από τον Δημήτρη Παπαγγελοπουλο. Δεν με ενόχλησε ποτέ για καμία υπόθεση», είπε στη δίκη του καταθέσει ο νυν εισαγγελέας Εφετών Ηλίας Ζαγοραίος.

    Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών εκείνη την περίοδο, ο μάρτυρας ανέφερε υποθέσεις όπως την προκαταρτική έρευνα για την κα Τσατάνη και τον αποθανόντα Ανδρέα Βγενοπούλο για τις οποίες «θα μπορούσε κάποιος να πει ότι θα είχε προσωπικό ενδιαφέρον ο κ. Παπαγγελόπουλος και δεν με ρώτησε ποτέ τίποτα».

    Για τη δικογραφία Σάλλα που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Μεγάλη Εβδομάδα του 2017, για την άσκηση ποινικής δίωξης, κατέθεσε ότι ο εισαγγελέας που την χρεώθηκε πρώτα τη μελέτησε και μετά άσκησε τη δίωξη, χωρίς να δεσμεύεται από την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα.

    «Ο κ.Παπαγγελόπουλος δεν με ενόχλησε ούτε για τη δικογραφία Σάλλα, δεν ενοχλήσει ούτε τον εισαγγελέα που είχε τη δικογραφία»

    Πρόεδρος: Η ποινική δίωξη υπήρχε σε δημοσίευμα πριν από την άσκηση της;

    Μάρτυρας: Έκπληκτος είδα στο Documento ότι ασκήθηκε δίωξη. Δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Από την εισαγγελία Πρωτοδικών δεν κυκλοφόρησε τέτοιο πράγμα, δεν θα έλεγε κανείς για δίωξη που δεν έχει ασκηθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Ειδικό Δικαστήριο: Επιμένει ο Παναγιώτης Αθανασίου για τις παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου – Όλοι οι διάλογοι

    Κοντονής στο Ειδικό Δικαστήριο: Το σκάνδαλο Novartis αφορά γιατρούς – Τις διαφορές με Παπαγγελόπουλο τις έλυνε ο Τσίπρας

    Ειδικό Δικαστήριο-Παπαγγελοπουλος: «Επίορκοι οι κατήγοροι εισαγγελείς»



    ΣΧΟΛΙΑ