• Κοινωνία

    Ειδικό Δικαστήριο: Επιμένει ο Παναγιώτης Αθανασίου για τις παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου – Όλοι οι διάλογοι

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης


    Επέμεινε ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου και στη δεύτερη μέρα της κατάθεσης του στο Ειδικού Δικαστήριο ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιχείρησε να παρέμβει στο έργο του, σε 4 περιπτώσεις.

    Επί 5 ώρες, ο μάρτυρας “βομβαρδιζόταν” από τις ερωτήσεις των συνηγόρων του πρώην   αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη. Στόχος “να καταδείξουν την αναξιοπιστία του αλλά και ότι τα καταγγελλόμενα δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα”.

    Οι πιέσεις υπέρ του τότε επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα και κατά του ιδιοκτήτη του Σκάι Γιάννη Αλαφούζου, του τότε επικεφαλής της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήατου είναι αυτές που καταγγέλλει ο κ.Αθανασίου .

    Γιατί με πίεσε για τον Σάλλα”

    Ο μάρτυρας σήμερα απάντησε στο ερώτημα γιατί ο κ.Παπαγγελόπουλος να θέλει να ωφελήσει τον τραπεζίτη.. Ο συνταξιούχος πλέον εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι στενό συγγενικό πρόσωπο του κ. Παπαγγελόπουλου είχε προσληφθεί στην Τράπεζα Πειραιώς και εκείνος “ήθελε να ξεχρεώσει την υποχρέωση που είχε αναλάβει”.

    Ο Παναγιώτης Αθανασίου υποστήριξε ότι “σήμερα έμαθε από μια έμπιστη πηγή της  Τράπεζας Πειραιώς, το δεύτερο στην τάξη της Τράπεζας (σ.σ..ονομάτισε την πηγή του) ότι ο γιος του κ. Παπαγγελόπουλου από το Σεπτέμβριο του 2016 εργάζονταν στην Τράπεζα Πειραιώς και αποχώρησε το Σεπτέμβριο του 2017 για να πάει στα ΕΛΠΕ.

    “Να ζητήσετε στοιχεία από την Τράπεζα Πειραιώς και τις δηλώσεις με τα εισοδήματα του από την τράπεζα”, είπε στους δικαστές ο μάρτυρας. ” Υπήρχε λόγος που ενδιαφέρονταν τόσο έντονα για την υπόθεση Σάλλα.”

    Όλες οι ερωτήσεις στον Π. Αθανασίου

    Τη στενή σχέση Παπαγγελόπουλου-Αθανασίου και “τα ψέματα που λέει” θέλησαν να αποκαλύψουν με τις ερωτήσεις τους οι υπερασπιστές των 2 κατηγορουμένων.

    Συνήγορος: Καλέσατε τον κ.Παπαγγελόπουλο σε τραπέζι για την επιτυχία του παιδιού σας στις εξετάσεις. Καλέσατε στις χαρές του παιδιού σας έναν άνθρωπο που σας πίεζε και σας ήταν δυσάρεστος; Γιατί;

    Αθανασίου: Είχα καλέσει κι άλλους συναδέλφους μου.

    Συνήγορος Τουλουπάκη: Ποιες ήταν οι σχέσεις Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου;

    Αθανασίου: Είχα καταλάβει ότι είχαν μια οικειότητα τον αποκαλούσε «Παπ».

    Πήγαινε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον «Παπ» … Την ρώταγα ποιος είναι και μου έλεγε ο «Παπ».

    Συνήγορος: Με την κ. Ράικου τι σχέση είχατε;

    Αθανασίου: Συναδελφική

    Συνήγορος: Εκτός από τα τηλέφωνα είχε πέσει στην αντίληψή σας κάποια συνάντηση της κ. Τουλουπάκη με τον Παπαγγελόπουλο;

    Αθανασίου: Πού να ξέρω τι γινόταν εκτός…

    Συνήγορος: Όταν αναφέρατε στην κατάθεσή σας για στενές σχέσεις Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου σε τι ακριβώς σχέσεις αναφερόσασταν;

    Αθανασίου: Μιλούσαν άνετα μεταξύ τους, φαινόταν ότι είχαν ζεστές σχέσεις όχι τίποτα περίεργο, ήταν άνετο το κλίμα. Αυτή ήταν η αίσθησή μου. Τη στιγμή που αυτή η ομάδα πήγε για να δει το Φαλτσιανί κρυφά χωρίς να ενημερώσουν κανένα προϊστάμενο, πήγαν μόνοι τους τη στιγμή κατά την οποία για τα ταξίδια κάποιον ενημερώνουμε. Δεν ήταν η εποχή να κάνουν αυτό το ταξίδι, δηλαδή χάρην εντυπωσιασμού δεν κατάλαβα; Πήγαν εκεί ξαφνικά και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ήξερε τίποτα.

    Συνήγορος: Πώς συνδέεται αυτό στη σχέση Τουλουπάκη -Παπαγγελόπουλου;

    Αθανασίου: Σημαίνει ότι είναι πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.

    Συνήγορος: Τα ταξίδια με δικαστική συνδρομή τα έξοδα δεν τα πληρώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης;

    Αθανασίου: Αυτό το ταξίδι ήταν incognito δεν υπήρχε δικαστική συνδρομή ούτε τίποτα.

    Συνήγορος Τουλουπάκη: Μιλήσατε για στενή σχέση Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου, τι εννοείτε;

    Αθανασίου: Μιλώ για μια καλή σχέση που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία.

    Συνήγορος: Αυτή η οικειότητα η υπηρεσιακή σχέση, σημαίνει ότι η Τουλουπάκη έκανε ότι της έλεγε ο Παπαγγελόπουλος;

    Αθανασίου: Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό το πράγμα, δεν το αποκλείω.

    Συνήγορος: Τι εικόνα είχατε για την κ. Τουλουπακη ως εισαγγελέα. Ήταν λαδιάρα κατά το κοινώς λεγόμενο ή ασκούσε σωστά τα καθήκοντά της;

    Αθανασίου: Εντάξει καλή ήταν, δεν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου.

    Συνήγορος Παπαγγελόπουλου: Γιατί να ήθελε ο κ. Παπαγγελόπουλος να βλάψει τον κ. Παπαχρήστο έναν δημοσιογράφο. Δεν υπάρχει ούτε ένα δημοσίευμα που να λέει κάτι για τον κ. Παπαγγελόπουλο.
    Αθανασίου: Μήπως έγραψε κάτι εναντίον της κυβέρνησης που υπηρετούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος;

    Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν θα υποβάλει ερωτήσεις στο μάρτυρα αλλά θα καταδείξει όλα τα ψεύδη του, όταν θα απολογηθεί.

    Η δίκη συνεχίζεται την  Πέμπτη, με την κατάθεση της καταγγέλλουσας πρώην εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.



    ΣΧΟΛΙΑ