• Πολιτική

    “Ότι είναι εκκλησία δεν είναι σίγουρα θρησκεία” Ζωντανή απόδειξή: Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

    • NewsRoom


    Είναι γεγονός ότι η «εκκλησία» έχει απασχολήσει πολλούς και πολλές φορές. Τώρα όμως, θα ασχοληθώ με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτή δηλαδή που έχει βαθύνει τη χώρα στην οικονομική κρίση, αυτή που έχει προκαλέσει πόνο σε κατηγορίες ανθρώπων, αυτή που σπείρει -κατά καιρούς αλλά με αποτελεσματικότητα- το μίσος.

    Οι Μητροπολίτες, κάνουν θραύση, με πρωταγωνιστή τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ο οποίος εμφανίστηκε με ένα νέο παραλήρημα. Την Μ. Παρασκευή έριξε κατάρες ουσιαστικά τόσο σε εκείνους που δεν ασπάζονται τον Χριστιανισμό όσο και στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

    Συγκεκριμένα  είπε «Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας», εννοώντας τα διατάγματα εκείνα τα οποία θέλουν τα παιδιά να διδάσκονται όλες τις θρησκείες -θρησκειολογία- προκειμένου να αποκτήσουν μία σφαιρική άποψη και όχι μόνο για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.

    Ενώ για τους άθεους είπε: «Να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν». Και φυσικά, αυτή η κατάρα που εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης δεν αφορά μόνο εκείνους που δεν ασπάζονται τον Χριστιανισμό ή κάποια άλλη θρησκεία αλλά και σε εκείνους οι οποίοι παρότι ασπάζονται τον Χριστιανισμό δεν επιθυμούν να νηστεύουν για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.

    Μετά λοιπόν, το παραλήρημα κατάρων του Μητροπολίτη για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια τώρα εξαπέλυσε και αλλού κατάρες.Και ρωτώ: Θα κάνει κάτι για αυτά η διοίκηση της Εκκλησίας, ή θα παραμείνει απλή παρατηρήτρια; 

    Πάντως, ο Μητροπολίτης είναι η ζωντανή απόδειξη του ότι «Ό,τι είναι εκκλησία δεν είναι σίγουρα θρησκεία». Και εννοώ ότι ο «κύριος» αυτός ισχυρίζεται ότι είναι χριστιανός στην πράξη όμως χωλαίνει, δεδομένου ότι τα κηρύγματά του δεν συμφωνούν καθόλου με τα λόγια και τις πράξεις του Χριστού, τα οποία δύνανται να συμπεριληφθούν σε μία λέξη «Αγάπη».

    Και ευτυχώς που μία παρευρισκόμενη βρήκε το θάρρος και φώναζε απέναντι στα όσα έλεγε ο Μητροπολίτης «Αυτό δεν είναι αγάπη». Ωστόσο, η κατάληξή της ήταν να την απομακρύνουν και ταυτόχρονα ένας από εκείνους που την απομάκρυνε αναρωτιόταν για το που είναι η αστυνομία προκειμένου όπως έλεγε «να μαζέψει τα κομμουνιστάς».

    Το πρόβλημα δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση ήταν η ταμπέλα που είχε ο καθένας – αν την είχε- και όχι τα όσα έλεγε ο Μητροπολίτης, τα οποία συμπεριλαμβάνονται σε μία λέξη: «Μίσος».

    «Κύριε» Αμβρόσιε αν η εκκλησία θέλει τόσο πολύ να ασχοληθεί να την πολιτική και τα κοινά, γιατί δεν βοηθά ταυτόχρονα το ελληνικό κράτος με την αμύθητη περιουσία που έχει; Γιατί δεν βοηθά -πραγματικά- στο πρόβλημα που ακούει στο όνομα «Ανθρωπιστική Κρίση» αλλά την καλλιεργεί;

    Αν θέλετε πράγματι κύριοι της Εκκλησίας να μας διδάσκετε τα όσα -όμορφα- είπε και έκανε ο Χριστός τότε απλά να τα κάνετε πράξη. Δεν είναι δυνατόν να νομίζετε ότι θα σας πιστέψει και θα σας σεβαστεί κανείς ενώ διακηρύσσετε αγάπη και σπείρετε το φόβο, ενώ διακηρύσσετε την «απλότητα» και εσείς κατέχετε μία αμύθητη περιουσία. Και τώρα δεν αναφέρομαι συνολικά στην εκκλησία. Αναφέρομαι σε όλους εκείνους του ιερωμένους, οι οποίοι κρύβονται πίσω από εταιρείες «Γίγαντες» με τα κέρδη να χτυπάνε κόκκινο σε ασταμάτητους ρυθμούς.

    Τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι νομίζετε: Αποσυρθείτε ή συμμορφωθείτε!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-trapeza-tis-anglias-proetimazete-gia-to-brexit/41960

    http://www.mononews.gr/i-venezouela-parapei-ke-o-maduro-afxani-ton-katotato-mistho-kata-30/41943



    ΣΧΟΛΙΑ