• Κοινωνία

  Τριγμοί στην Εκκλησία για τα μέτρα κατά του κορονοϊού – «Εργαλείο του διαβόλου η μάσκα» λέει ο Αμβρόσιος

  O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος


  Οι τριγμοί στο εσωτερικό της Εκκλησίας φαίνεται να συνεχίζονται, με τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο να συνεχίζει τις προσφιλείς του προκλήσεις

  Την ώρα που η πανδημία εξακολουθεί να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο σε ολόκληρο τον πλανήτη, με μία αύξηση κρουσμάτων να παρατηρείται σε πολλές χώρες, κυρίως μετά το άνοιγμα των συνόρων, αλλά και την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, στο εσωτερικό της Εκκλησίας φαίνεται να συνεχίζονται οι αντιφατικές δηλώσεις, σχετικά με τη στάση που θα κρατηθεί αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που ανακοινώνονται.

  Κι έτσι, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι η Εκκλησία θα συνεργασθεί με τις αρμόδιες αρχές Υγείας, ακολουθώντας όλες τις προσταγές για προστασία των πιστών της, πρόσωπα όπως ο «εκρηκτικός» Αμβρόσιος είναι εδώ για να αποδείξουν ότι οι περιοριστικοί κανόνες δεν βρίσκουν σύμφωνα όλα τα μέλη της Εκκλησίας.

  Αυτό, άλλωστε, έγινε φανερό και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας στην Ελλάδα, όταν κληρικοί προσπαθούσαν να κοινωνήσουν αμετανόητους πιστούς παρά τη σχετική απαγόρευση, διατρανώνοντας περήφανα ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία. Η ίδια συμπεριφορά εξακολουθεί να υπάρχει από μέρος της Εκκλησίας και σήμερα, κατά την επόμενη φάση της πανδημίας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον κληρικό που, απευθυνόμενος σε γυναίκα που φορούσε μάσκα μέσα στην εκκλησία, είπε «εγώ καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου δεν θέλω».

  Στο επίκεντρο της προσοχής έχουν τεθεί επιπλέον οι θρησκευτικοί γάμοι που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα, καθώς δύο – τρία παραδείγματα απέδειξαν ότι τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Οι γαμήλιες τελετές φαίνεται πως αποτελούν τη μαζικότερη εστία εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, καθώς τα μέτρα που τηρούνται είναι ανύπαρκτα.

  Ήδη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 70 κρούσματα σε τέσσερις γάμους που διεξήχθησαν σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Σέρρες, ενώ η ιχνηλάτηση των καλεσμένων συνεχίζεται και ο αριθμός των μολυσμένων αναμένεται να αυξηθεί. Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη εντοπιστεί 22 κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη, 45 από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη, 4 από τον γάμο στις Σέρρες και άλλα 2 από τον γάμο στη Λάρισα.

  Την ίδια στιγμή, η Εκκλησία βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της κριτικής για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα, καθώς, εκτός των γαμήλιων τελετών, εκφράζονται αντικρουόμενες απόψεις από τους κληρικούς.

  Η επίσημη θέση της Εκκλησίας, φυσικά, μέσω του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, είναι ότι οι θρησκευτικοί φορείς θα συνταχθούν με τα μέτρα περιορισμού που αποφασίζει και εφαρμόζει η Πολιτεία. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τα νέα μέτρα κατά της διασποράς της Covid-19, ο Ιερώνυμος διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα πράξει το καθήκον της και θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε μία περίοδο που η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας.

  Οι δηλώσεις Ιερώνυμου

  Ο Αρχιεπίσκοπος είπε συγκεκριμένα: «Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει», επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η Εκκλησία στάθηκε στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

  Αναλυτικότερα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε:

  «Η Εκκλησία μας, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, στάθηκε, όπως ακριβώς όφειλε, με όλες της τις δυνάμεις, στο πλευρό της υπεύθυνης ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της εθνικής δοκιμασίας. Ενωμένοι, και πάντα στο πλαίσιο της αγαστής συμπόρευσης που, ιστορικά και διαχρονικά, χαρακτηρίζει τη σχέση των δύο κορυφαίων θεσμών του έθνους μας, πετύχαμε πολλά.

  Η Ελλάδα μας έγινε επαινετό παράδειγμα σε ολόκληρη την Οικουμένη, γιατί όλοι μαζί, με αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, ακούσαμε τους ειδικούς και προστατεύσαμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και υγείας, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Χωρίς, άλλωστε, τους ανθρώπους, ούτε Πολιτεία υπάρχει, ούτε Εκκλησία. Και η αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι άλλη από το να διακονεί τον άνθρωπο θυσιαστικά και στον απόλυτο βαθμό, με ασύνορη αγάπη για το πρόσωπό του και για την ύπαρξή του.

  Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει. Όπως άλλωστε και ο πιστός λαός μας, που, πειθαρχημένα και συνετά, ακολούθησε και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Για το κοινό καλό. Για να αποτελέσει σύντομα η πανδημία, με τη βοήθεια του Θεού και με την κομβική συμβολή της επιστήμης, έναν εφιάλτη που πέρασε ανεπιστρεπτί, με το μικρότερο δυνατό κόστος για την πατρίδα μας και για τον λαό μας».

  Αμβρόσιος, η φωνή της αντίδρασης: Εργαλείο του διαβόλου η μάσκα

  Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη εξέφρασε ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος χαρακτηρίζοντας τη μάσκα «εργαλείο του διαβόλου», τη στιγμή που αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους έχει καταστεί υποχρεωτική.

  Σαν μην φτάνουν οι χαρακτηρισμοί, ο Αμβρόσιος προτρέπει τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς να φορούν μάσκα.

  «Η εποχή του Αντιχρίστου πλησιάζει και εμείς την προγευόμεθα» επεσήμανε, προσθέτοντας, απευθυνόμενους στους πιστούς, πως «κάθε απόγευμα να πηγαίνουμε στο Ναό ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ και να ψάλλουμε την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο!»

  «Η μάσκα, δηλαδή το εργαλείο του Διαβόλου, κυριαρχεί τώρα πλέον παντού! ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε και τον Δεσπότη και τους Διακόνους και τον χειροτονούμενο νέο κληρικό και το εκκλησίασμα, ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ! Επομένως ο Διάβολος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, εισήλθε στο ΜΥΑΛΟ κάποιων Αρχιερέων και κάποιων άλλων Κληρικών και ΤΟ ΕΘΟΛΩΣΕ! Τι κρίμα!», έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

  Ο Αμβρόσιος, συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ανέφερε ότι «τα μέτρα, οι μάσκες, οι αποστάσεις και οι απαγορεύσεις, γενικότερα οι σχετικές οδηγίες του κ. Χαρδαλιά, της κας Κεραμέως και των λοιπών Κυβερνητικών Στελεχών ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ!».

  Ο πρώην μητροπολίτης, γνωστός για τις μισαλλόδοξες απόψεις του, σημειώνει ότι ο κορονοϊός «ήταν το τέχνασμα των Σκοτεινών Δυνάμεων, οι οποίες εργάζονται για την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση! Παγκοσμιοποίηση σημαίνει την κυριαρχία του Διαβόλου σε παγκόσμια κλίμακα και το σφράγισμα των ανθρώπων με τη σφραγίδα του Αντιχρίστου, δηλ. του Διαβόλου, με τον αριθμό 666, τον οποίον ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στο Βιβλίο της Αποκαλύψεως ονομάζει «χάραγμα του Αντιχρίστου».  ΣΧΟΛΙΑ