array(0) {
}
        
    
Menu
-1.32%
Τζίρος: 165.51 εκατ.

H πρόταση βόμβα Σαμαρά στον Κ.Μ., το… dabate στο Πεντάγωνο, ο Greg και ο «γαλάζιος» γάμος και ο καβγάς για ένα SMS

Αλέξης Τσίπρας
Comments

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: Δεν υπάρχουν επιστήμονες -πραγματικοί επιστήμονες- μη κοινής αποδοχής. Ο επιστήμονας έχει μία και μόνη αλήθεια αυτή που του υποδεικνύουν τα πραγματικά δεδομένα, η γνώση και η μεθοδολογία του. Δε σημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάζει γνώμη όταν τα δεδομένα αλλάζουν. Σημαίνει πως η γνώμη του βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία και στην επάρκεια του να τα αναλύει.

Ωστόσο στην πολιτική ζωή της χώρας υπάρχουν βουλευτές γιατροί, για παράδειγμα οι Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, που δεν το καταλαβαίνουν αυτό και αφήνουν τους πολιτικούς αρχηγούς τους να εκτίθενται. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε ότι οι δύο πρώην υπουργοί Υγείας, άφησαν τον Αλέξη Τσίπρα, που προφανώς δεν γνωρίζει τι είναι επιστήμη, να προτείνει …διακομματική επιτροπή λοιμωξιολόγων κοινής αποδοχής για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά που σε κάνουν να απορείς με τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, απλά  μας θύμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καταθέσει ούτε μία πρόταση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας κατάλαβε τη … «γκάφα» και επιχειρεί να τη διορθώσει – είναι βέβαια που έκανε κι ο Νίκος Φίλης την πρόταση να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν πάνε να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, η οποία προκάλεσε θετικές εντυπώσεις…

Ο πρώην πρωθυπουργός λοιπόν, σε μία συνέντευξη του το  βράδυ της Πέμπτης στο STAR Κεντρικής Ελλάδας,  απέρριψε τελικά την έννοια «επιστήμονας κοινής αποδοχής», την οποία ως γνωστόν, είχε εισαγάγει ο ίδιος το περασμένο Σαββατοκύριακο και έκτοτε το υιοθέτησε ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε ζητήσει ακριβώς «επιστήμονες κοινής αποδοχής», αλλά είχε πει να «αναθέσουμε σε μια ολιγομελή επιστημονική επιτροπή με πρόσωπα κοινής αποδοχής, να σχεδιάσει και να προτείνει μέτρα που όλοι θα αποδεχθούμε, χωρίς τη σκέψη μας στο πολιτικό κόστος».

Τι Γιάννης, τι Γιαννάκης, διότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον πήραν τον «επιστήμονα κοινής αποδοχής» και τον έκαναν σημαία –το ζήτησε για παράδειγμα ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ και οι περίφημες «πηγές της Κουμουνδούρου» ανέφεραν ότι αυτό ζήτησε ο κ. Τσίπρας τη Δευτέρα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του κόμματος: «Τείναμε χείρα βοηθείας με πρόταση για μίνιμουμ συναίνεση, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία από επιστήμονες κοινής αποδοχής που δεν θα λειτουργούν με βάση το πολιτικό κόστος», έλεγαν.

Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα, να φαίνεται ότι βάζει την επιστήμη στο πολιτικό «ζύγι» και να χωρίζει επιστήμονες σε αποδεκτούς και μη, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να το διορθώσει στη συνέντευξή του.

 «Μη βάζετε την έννοια κοινής αποδοχής», είπε απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο και επιχείρησε να … εξηγήσει: «Υψηλού κύρους που θα τους ορίσουμε από κοινού. Όχι κοινής αποδοχής επιστήμονες. Θα τους ορίσουμε από κοινού. Υψηλού κύρους πέρα και έξω από κομματικές σκοπιμότητες».

Τώρα τί κατάφερε να διορθώσει…

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός στις 8 Δεκεμβρίου

Οικονόμου: Ο Τσίπρας αδυνατεί να παρακολουθήσει έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό των χωρών της Κεντρικής Ασίας

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς διαβάζει το Μαξίμου τα «κόμματα» Τσίπρα και Καρυστιανού και τι φοβάται με τον Αντώνη Σαμαρά
Νικήτας Κακλαμάνης: Μια απολαυστική συζήτηση γεμάτη αναμνήσεις – Τα παιδικά χρόνια στην Άνδρο και η πολιτική – Τι λέει για Σαμαρά, Τσίπρα, για τον Άγνωστο Στρατιώτη και την τοξικότητα στη Βουλή
Σκούπα φαράσι, σφουγγαρίστρα, η μεζούρα του Ανδρουλάκη, το τσιπρόμετρο του Αλέξη και τα αθώα περιστεράκια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H πρόταση βόμβα Σαμαρά στον Κ.Μ., το… dabate στο Πεντάγωνο, ο Greg και ο «γαλάζιος» γάμος και ο καβγάς για ένα SMS
Το διπλό μήνυμα Μητσοτακή – Δένδια και οι παρελάσεις
Πιτ Χέγκσεθ: Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας των θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε χώρες του Ινδο-Ειρηνικού
ΗΠΑ – Ρωσία: 3η μέρα συνομιλιών μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας
ΗΠΑ – Κίνα: Κατ’ αρχήν συμφωνία για τις σπάνιες γαίες και σόγια
Ρωσία: Η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε δύο drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα
ΗΠΑ – Βραζιλία: Ξεκίνησαν οι επαφές για τις κυρώσεις και τους δασμούς
Σκοτ Μπέσεντ: Η Κίνα θα καθυστερήσει τους ελέγχους στις εξαγωγές σπάνιων γαιών για ένα χρόνο, θα αγοράσει αμερικανική σόγια
Μπεζαζέλ Σμότριχ: Ο Τραμπ θα αλλάξει γνώμη για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης
Τάκης Θεοδωρικάκος: Υλοποιούμε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο στη Δ. Μακεδονία